On-Gaku: Our Sound

recensie On-Gaku: Our Sound

De animatiefilm On-Gaku: Our Sound gaat over drie rebellerende scholieren die een band starten. Ze kunnen geen van allen een instrument bespelen, maar toch willen ze vriendin Aya imponeren. Wat wij van On-Gaku: Our Sound vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Drie tieners vervelen zich en besteden hun tijd vooral met het zoeken van ruzie. De drie zijn bevreesd en hebben ook ruzie met een ‘bende’ van een andere school. Ze zoeken nog meer spanning, wat ze uiteindelijk, geheel toevallig, vinden in de muziek. Ze kunnen geen van allen een muziekinstrument bespelen, maar toch gaan ze het proberen. Het doel is om Aya te imponeren, een vriendin die onbereikbaar lijkt, maar ook om maar niet de confrontatie aan te hoeven gaan met die veel sterkere rivaliserende ‘bende’.

Ons eindoordeel?

On-Gaku: Our Sound is zo een animatiefilm die lekker ouderwets aandoet. Ik hou daarvan, omdat het mij vooral terugbrengt naar mijn jeugd. De eerste gedachte die bij mij opkwam bij het zien van deze film, was Beavis and Butt-head. De film lijkt door de grove tekenstijl, maar ook wat betreft het rebellerende, ontzettend op de in de jaren 90 mateloos populaire MTV-serie.

Het is vooral een grappige film, die eigenlijk nergens over gaat. Vooral niet te serieus nemen en lekker over je heen laten komen. Het achteloze is verfrissend, net als de muziek die ze maken. Ze kunnen er niets van, maar ik betrapte mij erop dat het nummer met de fluit een aangename verrassing was. Uiteindelijk is het ook gewoon en romantische film over een stel tieners die niets liever willen dan iemand imponeren. Vooral de ‘leider’ van de drie laat nooit merken wat hij echt denk of voelt. Hij is emotieloos, maar wacht maar af. Dat heeft een doel. Echte tieners zie je!

On-Gaku: Our Sound gaat over een stel stoere rebellerende tieners die eigenlijk niets anders willen dan imponeren. Dat laten ze niet blijken, maar door de grappige momenten zie je dat als kijker wel. En je kunt niet anders dan een link leggen met Beavis and Butt-head!

Regie: Kenji Iwaisawa
Cast: –
Speelduur: 70 minuten
Releasedatum:
31-3-2021 | Kaboom Animation Festival

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.