On Chesil Beach

recensie On Chesil BeachDe dramafilm On Chesil Beach gaat over het jonge koppel Florence en Edward. Net getrouwd en in afwachting van de aankomende ongemakkelijke huwelijksnacht. Wat wij van de boekverfilming On Chesil Beach vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Florence en Edward zijn in 1962 net afgestudeerd en vallen als een blok voor elkaar. Waar alles op het begin nog soepel gaat, daar verloopt de huwelijksavond ongemakkelijk en stroef. Ze blikken terug op hun verleden, waarbij enkele angsten boven tafel komen. Is dit nu de huwelijksnacht waarop ze gehoopt hadden?

Ons eindoordeel?

Als we puur kijken naar het verhaal, dan is On Chesil Beach niet zo bijzonder. Maar als we verder kijken, dan zijn er zeker enkele mooie dingen te ontdekken. De klassieke muziek bijvoorbeeld. Die prachtige en breekbare muziek versterkt de emoties wel, in een verder voorspelbare film. En ook het subtiele en fijne camerawerk willen we benoemen. Enkele shots springen eruit en laten perfect de gevoelens van beide hoofdrolspelers zien. Voelt Edward zich klein, dan zie je hem ook klein in beeld. Ook de ontstane afstand tussen beide is zeer fraai gefilmd. Je mag als kijker ook regelmatig zelf verbanden leggen. Voor het overige boeit On Chesil Beach ons niet zo, maar door de pluspunten zal hij toch blijven hangen.

Regie: Dominic Cooke
Cast: Saoirse Ronan | Billy Howle | Anne-Marie Duff | Emily Watson
Speelduur: 110 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.