Olympic Pride – American Prejudice

recensie Olympic Pride - American Prejudice

De Amerikaanse documentaire Olympic Pride – American Prejudice gaat over achttien zwarte Amerikaanse atleten. Deze atleten deden mee aan de Olympische spelen van Berlijn, in 1936. Iets wat niet zonder slag of stoot ging. Wat wij van Olympic Pride – American Prejudice vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Achttien zwarte Amerikaanse atleten deden mee aan de Olympische spelen van Berlijn in 1936, iets wat niet zonder slag of stoot ging. Niet alleen in Berlijn zelf, maar ook in thuisland Amerika. Dat laatste omdat Amerika de Spelen het liefst wilden boycotten, in tegenstelling tot de atleten zelf.

Ons eindoordeel?

Olympic Pride – American Prejudice gaat over een wedstrijd tussen zwart Amerika en Adolf Hitler. Ongeveer de helft van de Amerikaanse medailles kwam van een donkere sporter. Gelukkig maar, want ze hebben er hard voor moeten strijden. De documentaire zelf gaf meer inzichten in die tijd, maar is ook redelijk braaf. Natuurlijk heeft iedereen een mening, ook nu nog, maar echt uitgesproken was die mening ook weer niet. Wel is mooi de link gelegd tussen donkere atleten uit 1936 en daarna. Iedere donkere atleet haalt nog steeds kracht uit de sporters, die het toch maar aandurfden om naar Berlijn af te reizen. Respect is dan ook het enige juiste woord.

Regisseur: Deborah Riley Draper
Cast: Blair Underwood | Lonnie Bunch | Anita Defrantz | Harry Edwards
Speelduur: 89 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.