OK Computer

recensie OK Computer

De sciencefictionkomedie en dramaserie OK Computer speelt zich af in India, in het jaar 2031. Mensen en kunstmatige intelligentie leven gebroederlijk naast elkaar, maar een moord op een mens door een zelfrijdende auto brengt daar verandering in. Wat wij van OK Computer vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

In het jaar 2031 leven mensen in India op gelijke voet met robots en kunstmatige intelligentie. Een gehackte zelfrijdende auto vermoordt vervolgens iemand, waardoor detectives Saajaan en Laxmi op onderzoek moeten om de onrust te sussen. Aan de binnenwateren van Goa vinden zij een goeroe die tegen digitalisering en automatisering is. Hij voert zelfs het verzet aan. Hij is daardoor automatisch een verdachte, maar later is ook de voormalige overheidsrobot Ajeeb een verdachte.

Ons eindoordeel?

Nee, het gaat in dit geval niet om een van de bekendste albums van Radiohead, maar om de Indiase actieserie OK Computer. Een vermakelijk en ook een beetje foute dystopische serie. Een serie die soms want moeilijk te volgen is, want tering, wat praten ze daar snel in India.

Ze jassen al de zes afleveringen er ook doorheen. Tien afleveringen in plaats van zes was ook prima geweest wat mij betreft, voor net wat meer diepgang. Diepgang is er zeker wel, maar omdat je het verhaal niet altijd even serieus neemt door het kinderlijke flauw vermaak, ben je nogal eens afgeleid. Alsof ze de boodschap perse moesten verpakken met droogkomische humor, omdat mensen anders afhaken. Aan de ene kant dus een serie die je serieus moet nemen door de boodschap, maar door de humor dus weer niet. Dat is verwarrend. Alsof je naar een ingewikkelde televisiesoap keek met meerdere plottwists.

Maar goed, de serie is dus ook vermakelijk en origineel. Zo lijkt de cameraman bijvoorbeeld ook deel uit te maken van de gehele cast. Als kijker zit je zo beter in het verhaal. Alsof je er zelf bij bent. En graag aandacht voor de in- en outro, want die zijn echt top.

OK Computer is een vermakelijk foute Indiase actieserie. Door de droogkomische humor neem je het verhaal alleen niet altijd even serieus, terwijl de boodschap wel serieus te nemen is.

Regie: Pooja Shetty | Neil Pagedar
Cast: Vijay Varma | Radhika Apte | Jackie Shroff | Kani Kusruti
Speelduur: 1 seizoen | 6 afleveringen
Releasedatum:
4-6-2021 (IFFR)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.