Nowhere

recensie Nowhere

De dramafilm Nowhere gaat over André. Er breekt een dakloze jongen bij hem in. Een jongen waarmee hij uiteindelijk, na een stroeve start, een band mee opbouwt. Wat wij van Nowhere vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

André is vijftiger en woont alleen. Een dakloze jongen breekt bij hem in. Het is dan ook niet heel raar dat André niets van de jongen moet hebben. Dat verandert als blijkt dat de twee meer met elkaar gemeen hebben dan vooraf gedacht. Er ontstaat een band en samen gaan ze hun verleden onder ogen zien.

Ons eindoordeel?

Je krijgt een mooi samenspel te zien in Nowhere. Koen De Bouw en Noa Tambwe Kabati groeien naar elkaar toe naarmate de film vordert. Niet alleen met hun personages, maar ook in hun synergie als acteurs, waarbij Tambwe Kabati gebruik kan maken van de brok aan ervaring van De Bouw. Degelijk acteerwerk zie je, waarbij de personages meer op elkaar lijken dan je vooraf misschien denkt.

Het goede zat hem vooral in de opbouw van het verhaal. Een verhaal waar de spanning plaatsmaakt voor vertrouwen, want iedereen heeft een verhaal. En zoals vaker, je verleden kun je niet veranderen. Je toekomst kun je dan wel weer aan werken. En soms moet je daar hulp voor accepteren, hoe moeilijk ook.

Regisseur Peter Monsaert maakte eerder al Offline (2012) en Le Ciel Flamand (2016). Nowhere is zijn beste tot nu toe. Deze film voelt wat sfeer betreft aan als een film van de gebroeders Dardenne. En dat zijn niet de minsten (ik probeer hier een compliment te geven)! Overigens was het budget op na het maken van de film. Hoe ik dat weet? Kijk dan naar de filmposter. Niet bepaald aanlokkelijk.

Regie: Peter Monsaert
Cast: Koen De Bouw | Noa Tambwe Kabati | Sofie Decleir | Sebastien Dewaele
Speelduur: 110 minuten
Releasedatum: 29-9-2022

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.