Noura’s Dream

recensie Noura's Dream

De dramafilm Noura’s Dream gaat over Noura, die over vier dagen van haar in de gevangenis zittende gewelddadige man gaat scheiden. Een nieuwe liefde heeft ze ook al, maar dan staat toch haar man weer voor de deur. Wat wij van Noura’s Dream vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Noura is toe aan een nieuwe leven. Een leven dat er ook aan lijkt te komen. Haar man was gewelddadig en zit daardoor in de gevangenis. Noura zelf moet daarom zorgen voor haarzelf en haar drie kinderen. Dat lukt haar door te werken in een wasserette. Tegelijkertijd heeft ze ook een nieuwe liefde gevonden. Bijna is haar leven weer zoals ze wilt. Alleen op de echtscheiding moet ze nog vier dagen wachten. En dan ineens staat haar huidige man weer op de stoep om zijn plek in het gezin terug te eisen.

Ons eindoordeel?

Ergens deed Noura’s Dream ons denken aan Asghar Farhadi’s A Separation. Beide zijn echtscheidingsdrama’s waarbij de mentale druk van zowel buiten- als binnenuit voelbaar zijn voor de kijker. De eerste 45 minuten bouwt de film langzaam op (iets te traag voor ons), waarna de laatste 45 alles als het ware ontploft. De spanning neemt daarin toe. Welke keuze is dan überhaupt de goede keuze? Want kies je voor een gewelddadige man of kies je voor een kans op de gevangenis. Wij zouden het oprecht ook niet weten. Helemaal niet met drie kinderen. Die twee keuzes maken het een intrigerende film.

Mooi om te zien dat Noura zo een zelfverzekerde vrouw is. Een pittige tante op haar werk, maar zodra haar man thuis is toch ook onzeker. Maar ze bijt van zich af. Die rol wordt overigens met verve vervult door Hind Sabri. En dat einde, dat is prachtig!

Noura’s Dream is een film over een krachtige vrouw die een keuze moet maken. Welke keuze dat is laten we in het midden, maar dat Hind Sabri meer dan goed kan acteren, dat is overduidelijk!

Regie: Hinde Boujemaa
Cast: Hind Sabri
| Lofti Abdelli | Imen Cherif | Hakim Massoudi
Speelduur: 92 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.