Nothing To Laugh About

recensie Nothing To Laugh About

Waardering: 4 uit 5.

De komische dramafilm Nothing To Laugh About gaat over comedian Kasper, wiens vriendin het uitmaakt, die zijn show gecanceld ziet en ook nog botkanker krijgt. Wat wij van Nothing To Laugh About vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Als je leven ineens kut gaat, kan het altijd nog kutter. Zo ook voor comedian Kasper Berntsen. Zijn vriendin maakt het uit, ze cancellen zijn show en hij heeft botkanker, vertelt zijn dokter hem. Hij meldt zich met tegenzin aan voor een praatgroep. Het geeft hem uiteindelijk veel terug.

Ons eindoordeel?

Nothing To Laugh About komt wel binnen. Heel persoonlijk dichtbij komt deze melodram. De vrouwelijke protagonist (Marjan) heeft namelijk ook al langere tijd kanker. We weten inmiddels zelfs dat ze de vreselijke ziekte, hoe oneerlijk ook, niet gaat overwinnen (lees haar blog hier, mocht je meer willen weten). De tranen kwamen er dan ook, bij het zien van deze film.

Ondanks de titel, kun je toch regelmatig lachen. Is het niet vanwege de foute grappen, dan wel om het feit dat humor niet ophoudt als iemand kanker hier. Heel treffend komt dat in de praatgroep aan bod. Dat zette mij aan het denken, helemaal omdat Marjan die ook wel eens heeft verteld. Je leven stopt niet. Je bent weliswaar ziek, maar je bent nog steeds dezelfde persoon. Deze film is dan ook een leerschool voor mensen die nu of ooit met kanker te maken krijgen bij een naaste. Blijf vragen, blijf jezelf en blijf mensen betrekken. De persoon is ziek, niet jij. Het gaat dan ook niet om jou, maar om de persoon, hoe moeilijk ook soms.

Het eerste deel van de film raakte me minder en was stroef te noemen, maar bij het tweede deel ontkom je niet aan de zakdoeken. Voorspelbaar is de film zeker, maar door mijn persoonlijke situatie, wist deze film diep te ontroeren.

Nothing To Laugh About begint stroef, maar weet in het tweede deel diep te ontroeren. Bij mij vanwege persoonlijke redenen, maar het moet haast wel dat deze film ook jou weet te raken.

Regie: Petter Naess
Cast: Odd-Magnus Williamson | Sara Khorami
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum: 10-8-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.