Noma My Perfect Storm

De documentaire Noma My Perfect Storm gaat over een van de beste restaurants van de wereld: Noma. Maar dat was niet van de een op de andere dag. Wat wij van Noma My Perfect Storm vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

René Redzepi is één van de oprichters van Noma, dat bekend staat als een van de beste restaurants van de wereld, en alleen werkt met Scandinavische ingrediënten. Maar dat beste restaurant werd Noma niet zomaar. Dat ging met vallen en opstaan. Drie jaar lang werden ze gevolgd, waardoor wij als kijker het proces in en rondom de keuken beter kunnen begrijpen.

Ons eindoordeel?

Wie houdt er van lekker eten? En wie houdt er van nog lekkerder eten? Wij gokken dat iedereen nu zijn vinger opsteekt. Wij vinden het in ieder geval heerlijk om af en toe eens lekker een hele avond goed te eten met bijpassende wijnen. En als je ergens goed kunt eten, dan is het wel bij Noma, het een na beste restaurant van de wereld (wie bepaalt zoiets, want dat is smaak, toch?). In Noma My Perfect Storm kom je als kijker in ieder geval goed aan je trekken. Het water zal uit je mond lopen. Je loopt nog net niet naar je TV om hem af te likken. Had er een geur-TV bestaan, dan hadden wij dat vast en zeker wel gedaan.

Als deze documentaire iets duidelijk maakt, is dat heel lekker eten er niet zomaar komt. Stress, keihard werken (misschien wel meer dan een mens aankan), vallen en opstaan en altijd maar de beste willen zijn. Dat laatste is een essentieel ingrediënt, want zonder wordt je dat gewoon niet. En je moet thuis ook hele goede afspraken hebben, want veel zien ze je niet, als je in de keuken van Noma werkt. Oh, en wat je ook nodig hebt, is passie. Zonder passie komt er nooit het perfecte gerecht. Misschien moet je zelfs wel een beetje gek zijn!

Zoals gezegd, als kijker is Noma My Perfect Storm de bijna perfecte documentaire om te zien als je wilt weten hoe het er in de keuken aan toe gaat. Lekker hoor al dat heerlijke eten, maar dat komt er niet vanzelf. Een aanrader als je wilt weten hoe een soms zo simpel ogend gerecht op je bord komt. Het zal je verbazen.

Regie: Pierre Deschamps
Cast: René Redzepi
Speelduur: 100 minuten

Share

Een gedachte over “Noma My Perfect Storm

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.