Nocturnal Animals

Nocturnal Animals Tom Ford

De thriller Nocturnal Animals gaat over Susan, die een boek ontvangt van haar ex, die ze al meer dan twintig jaar niet heeft gezien. De vraag is alleen of het boek fictie is of niet. Wat wij van Nocturnal Animals vinden, lees je in onze recensie.


Het verhaal

Susan Morrow (Amy Adams) is een kunsthandelaar die een redelijk saai leven leidt. Oké, luxe en geld heeft ze wel, maar wat moet je er mee? Dan ontvangt ze een boek in de brievenbus: Nocturnal Animals. Dit boek is geschreven door haar ex-man Edward (Jake Gyllenhaal), die ze al 20 jaar niet meer heeft gezien. Als ze het boek leest gaat ze weer terug in de tijd, en komen we meer over haar en haar ex te weten! Of is het allemaal fictie?

Ons eindoordeel?

Tom Ford had tot op heden één hele goede film geregisseerd: A Single Man. Het was voor ons dan ook de vraag of hij dat ook met zijn nieuwste film, de thriller Nocturnal Animals, nog een keer heeft gedaan.

De film is continu spannend. Geen enkel moment weet je waar de film naartoe gaat. Dat alles dankzij het goede scenario. Ook in deze film speelt Ford weer met kleuren, door bij Susan en Edward verschillende kleuren te gebruiken. Heel fraai, net als het camerawerk en de overgang tussen de verschillende scenes.

Op het einde van Nocturnal Animals zit je wel met vragen, maar dat vonden wij niet erg. Dat betekent dat je er zelf lekker op los kunt fantaseren. Wat ons betreft heeft Tom Ford in ieder geval wederom bewezen niet alleen kleding te kunnen ontwerpen.

Regisseur: Tom Ford
Cast: Amy Adams | Jake Gyllenhaal | Aaron Taylor-Johnson | Michael Shannon
Speelduur: 115 minuten

Share

7 gedachtes over “Nocturnal Animals

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.