Noces

recensie Noces

Wij zijn naar de BelgischPakistaanse dramafilm Noces geweest, die zich afspeelt in Brussel. Zahiria heeft een gelukkig leven, totdat ze moet trouwen met iemand die ze niet kent. De Pakistaanse traditie speelt daarbij een belangrijke rol. Wat wij van Noces (A Wedding) vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Zahiria heeft een gelukkig leven, totdat ze moet trouwen met iemand die ze niet kent. De Pakistaanse traditie speelt daarbij een belangrijke rol. Haar ouders en broer en zus proberen haar te overtuigen om te trouwen, alleen is de vraag of ze dat ook daadwerkelijk zal doen. Vrijheid of familie, dat is haar keuze!

Ons eindoordeel

Noces laat ons kennismaken met een cultuur die wij niet zo goed kennen, en waar Zahiria eigenlijk in opgesloten zit. Opgegroeid in Brussel, helemaal verwesterd, maar ouders die vast willen houden aan hun eigen cultuur. Dat is confronterend en de harde realiteit. Je ziet haar worsteling, net als dat haar naasten dat om haar heen hebben. Zahiria staat logischerwijs veel in het middelpunt, wat tot uiting komt in het camerawerk. Scherpte-diepte is vaak toegepast, om te benadrukken dat ze haar eigen worsteling heeft.

Noces maakt indruk door het goede acteerwerk en om het feit dat deze tradities ook in onze westerse wereld voorkomen. Het voorspelbare einde zien we dan door de vingers.

Regisseur: Stephan Streker
Cast: Lina El Arabi | Sébastien Houbani | Babak Karimi | Neena Kulkarni
Speelduur: 95 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.