No Way Up

recensie No Way Up

Waardering: 1.5 uit 5.

De thriller No Way Up gaat over Ava, die samen met haar vrienden moet overleven in hun neergestorte vliegtuig, op een ravijn in de oceaan. Wat wij van No Way Up vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Ava is de dochter van een senator en heeft overal beveiliging bij zich. Ook wanneer ze met twee vrienden op vakantie gaat, gaat de beveiliger mee. Op het vliegveld ontmoet ze na een ongelukje een jong meisje en haar grootouders. Zij zitten in hetzelfde vliegtuig als dat door een ontplofte motor neerstort in de Stille Oceaan. Een handvol mensen overleeft het, maar moet zich wel zien te redden uit de cabine, terwijl ze op een ravijn in de oceaan liggen. En dan te bedenken dat er ook nog eens haaien rondzwemmen. Komen ze er nog uit?

Ons eindoordeel?

Oei, oei, oei, dat plot van No Way Up is zo cliché in alles. Vol met stereotype personages, voorspelbaar en ook het einde is goedkoop. En, het belangrijkste misschien nog wel, doe je huiswerk als maker, want de film zit bomvol met fouten. Wil je geen spoilers, stop dan nu vooral met lezen. Trouwens, de film is wel spannend, ondanks de voorspelbaarheid, dus er is iets positiefs mee te geven. Nu mag je stoppen met lezen, als je geen spoilers wil.

Haaien die achteruit zwemmen in een vliegtuig. Dat laatste is al bijzonder gezien het vliegtuig niet heel groot is. Des te bijzonderder is het dat dit gebeurt in een smal gangpad. En wat blijkt, haaien kunnen helemaal niet achteruit zwemmen! Ook lijken de makers de spalk van een van de personages vergeten te zijn, want hoe kom je met een spalk in een duikpak? En als Ava met het jonge aandoenlijke meisje als eerste het vliegtuig wil verlaten, blijken twee andere personages ineens voor hen te zitten, met alle gevolgen van dien (komt voor het verhaal wel goed uit). En zijn ze eindelijk het vliegtuig uit, dan zijn er ineens geen haaien meer. Raarrrrrrrr.

Kom op jongens, een kind kan de was doen. Echt storend, net als het slechte acteerwerk (Grace Nettle valt niets te verwijten). Maar goed, dat is zeiken op de details, die je opmerkt als je er op let. Let je daar niet op, dan is er voldoende spanning te vinden in deze slechte B-film.

No Way Up is spannend, maar daar houdt het ook wel op. Te clichématig en erg voorstelbaar. Het allerergste zijn nog de vooraf te voorkomen fouten, waar de film rijkelijk mee gevuld is. Jammer, want deze film voelt daardoor als een slechte B-film aan. Echt een film voor RTL 7, om 23 uur ‘s-avonds, als je na een avond bier drinken thuis komt en nog niet naar bed wil.

Regie: Claudio Fäh
Cast: Sophie McIntosh | Grace Nettle | Colm Meaney | Phyllis Logan | Will Attenborough
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 14-3-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.