Ninjababy

recensie Ninjababy

De drama- en animatiefilm Ninjababy gaat over de jonge Rakel, die in de bloei van haar leven is, maar ook zwanger is. De vraag is of ze kiest om haar onbezonnen leven voort te zetten óf voor een leven te kiezen met een baby. Wat wij van Ninjababy vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Rakel is in de bloei van haar leven. Wordt ze astronaut, boswachter, cartoonist of toch iets anders? En daarnaast feest ze graag, drinkt graag een drankje en een beetje blowen vindt ze ook wel fijn. Maar ja, dan blijkt dat ze zwanger is en zal ze een keuze moeten maken. Zet ze haar onbezonnen leven voort of kiest ze voor de baby?

Ons eindoordeel?

In Ninjababy krijg je live action te zien in combinatie met animatie. Een film die is gebaseerd op de graphic novel Fallteknikk van tekenares Inga H. Sætre. Het resultaat is een film met ongegeneerde personages ,die tegelijkertijd ook een gevoelig onderwerp aansnijdt. Want hoewel de film vol zit met humor, duikt de film de diepte in.

Een grappig en frivool begin in de aanzit voor een fijne maar ook beladen zit. De humor vliegt je om de oren, mede doordat Rakel en haar bestie zo lekker ad rem zijn. Dat heeft te maken met de jeugdigheid die nog in beide zit, maar ook met hun persoonlijkheid. Een one night stand bijvoorbeeld Pik Jezus noemen, vind ik persoonlijk best wel grappig. Of seks met iemand willen omdat diegene naar boter ruikt ook. Dat soort humor moet je wel van houden.

De gevoelige kant is ook zichtbaar. Want niet iedereen wil bijvoorbeeld moeder of vader worden. Dat vindt onze maatschappij bijna onaanvaardbaar, maar toch maken ze dat in deze film bespreekbaar. Net als dat het ook geen vanzelfsprekendheid is dat de moeder dan maar voor het kind zorgt, als ze geen relatie heeft met de vader. Waarom gaat iedereen daar altijd maar vanuit. De verantwoordelijkheid ligt bij beiden en samen moet je het gesprek aangaan.

Uiteindelijk kun je dan ook wel spreken over een coming of age met een goed uitgedacht script. De bijbehorende animaties zijn leuk, soms een tikkeltje over de top, maar wel met toegevoegde waarde. Het laat duidelijk de strijd zien die Rakel met zichzelf aangaat. En dat einde vond ik, wat je ook van de gehele situatie vindt, best wel pittig, maar tegelijkertijd ook heel emotioneel. Het leven gaat over vallen en opstaan, en zoals uit deze film blijkt kun je dat letterlijk en figuurlijk nemen.

Ninjabay is een humorvolle film met ongegeneerde personages. Na een frivole start duikt de film de diepte in en snijdt een gevoelig onderwerp aan, mede door gebruik te maken van animaties. Een coming of age met een goed uitgedacht script.

Regie: Yngvild Sve Flikke
Cast: Kristine Kujath Thorp | Arthur Berning | Nader Khademi
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum:
10-9-2021 (Film by the sea)

Share

Een gedachte over “Ninjababy

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.