Nina Wu

recensie Nina Wu

De dramafilm Nina Wu gaat over een actrice die maar moeilijk aan de bak komt. Via een gewaagde rol met veel seks breekt ze dan toch door, maar dat gaat wel ten koste van haar mentale gesteldheid. Wat wij van Nina Wu vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Nina is een actrice die sinds ze acht jaar geleden in Taipei aankwam, alleen maar figureerde in korte films en reclames. De moed zakt haar dan ook in de schoenen, totdat een producent haar vraagt voor een gewaagde rol. Haar rol gaat namelijk gepaard met veel expliciete seksscènes. Nina weet het wel en gaat er vol voor. Dat loont, want ze groeit uit tot een filmster. Alleen haar mentale gesteldheid gaat wel achteruit, waarbij realiteit en fictie niet meer te onderscheiden zijn. En of dat nu de bedoeling was!

Ons eindoordeel?

De vorige film van Midi Z, The Road To Mandalay, vonden wij best wel goed. Dat schept verwachtingen voor zijn nieuwste film, in dit geval Nina Wu. Aan onderstaande trailer en bijbehorende filmposter zal het in ieder geval niet liggen. Want die nodigt uit om om de film te kijken. Ja, toch?

Het verkeerde been, dat is waar je constant op wordt gezet bij deze film. Dat kunststukje beheerst Midi Z wel, je om de tuin leiden. Daarnaast is het best schokkend om te zien hoever iemand kan gaan om succes te behalen. Mensen die haar pijn doen veracht ze, maar ze accepteert de situatie ook zoals die is. Er niet tegen ingaan, want dat zou betekenen dat je niet doorbreekt.

Cinematografisch erg fraai, maar de uitvoering had spannender gekund. Het verhaal zelf is wat dat betreft wel spannend, maar de uitvoering wat minder. Ja, we zien dat er geslagen wordt, maar dat is ook echt het enige echte spannende. Het had verder kunnen gaan in onze ogen. Dan was de film gewaagder geweest en was de boodschap nog duidelijk geweest.

Nina Wu zet je op het verkeerde been, dat is duidelijk. Cinematografisch weer erg mooi, maar de uitvoering was voor ons net te braaf om echt bij te blijven.

Regie: Midi Z
Cast: Ke-Xi Wu | Vivian Sung | Kimi Hsia
Speelduur: 103 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.