Nightcrawler

recensie Nightcrawler

De misdaad– en dramafilm Nightcrawler gaat over Lou, die als misdaadverslaggever altijd de politieradio in de gaten houdt. Maar wordt hij niet te obsessief? Wat wij van Nightcrawler vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Lou is een ambitieuze jongeman, maar weet nog niet echt waarin hij ambities heeft. Als hij de misdaadjournalistiek ontdekt, is hij om. Hij houdt altijd de politieradio in de gaten om maar als eerste verslag te doen. Vervolgens verkoopt hij dat nieuws aan de nieuwszenders in Los Angeles. TV-veteraan Nina is gecharmeerd van hem, maar Lou begint wel een beetje door te draaien.

Ons eindoordeel?

Misschien speelt Jake Gyllenhaal in Nightcrawler misschien wel zijn beste rol ooit. Louis Bloom is eigenlijk een kruimeldief, maar rolt per ongeluk in de misdaadjournalistiek. En hij heeft er veel voor over om de beste te zijn.

Als je ziet hoe Jake de rol van Louis Bloom invult, dan kun je daar alleen maar bewondering voor hebben. Hij ziet er op het enge uit en komt heel geobsedeerd over, op een zeer overtuigende manier. Als je die obsessiviteit als acteur zo kunt omzetten, dan verdien je meer dan een pluim. En het enge is dat dit misschien nog wel dichter bij de waarheid komt dan gedacht. Want hoe moet hij aan zijn geld komen? Door slecht nieuws te verslaan. Heb je dat slechte nieuws wel nodig! Een spannende film ook, die je als kijker op het puntje van je stoel doen zitten. Of je kruipt onder je dekentje op de bank, zodat je die af en toe over je gezicht kunt trekken.

Nightcrawler is een briljante film en een must see. De obsessie die Jake Gyllenhaal weet over te brengen op de kijker overtuigt van het begin tot het eind. Eng mannetje, brrrr.

Regie: Dan Gilroy
Cast: Jake Gyllenhaal | Riz Ahmed | Rene Russo
Speelduur: 117 minuten

Share

Een gedachte over “Nightcrawler

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.