Neruda

recensie Neruda

Neruda is een Chileense en een op waarheid gebaseerde biopic over de dichter en politicus Pablo Neruda, die moet onderduiken zodra het communisme in zijn land wordt verboden. Wat wij van deze door Pablo Larraín geregisseerde film vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Zoals de titel van de film al verraadt, gaat de film over de dichter en politicus Pablo Neruda. Als het communisme in Chili in 1948 eenmaal wordt verboden, moet hij onderduiken. Aan de inspecteur Peluchonneau de taak om Neruda te gaan vinden. Een kat en muis spel begint. Zal Peluchonneau Neruda uiteindelijk vinden?

Ons eindoordeel?

Neruda vinden wij lastig te omschrijven. Grafisch gezien is het een pareltje. Toch is de film vaag. Vaag in die zin dat niet alles op zijn plek valt tijdens en op het einde van de film. Het is bijvoorbeeld aan de kijker zelf om te bepalen wat echt is en wat niet. Wij hadden daar in ieder geval moeite mee, maar we kunnen ons vorstellen dat dit voor andere wel werkt. En hoewel het een dramafilm is, heeft de film toch wat komisch. Zodra de personages in een auto of motor stappen, zien we namelijk dat dit erg nep is, net als vroeger, voor een groen scherm. Nadeel is wel dat je de film daardoor iets minder serieus neemt dan misschien de bedoeling is.

Regisseur: Pablo Larraín
Cast: Luis Gnecco | Gael García Bernal | Alfredo Castro |  Mercedes Morán
Speelduur: 107 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.