Boi Neon

Boi NeonRegie: Gabriel Mascaro
Cast: Juliano Cazarré | Maeve Jinkings | Alyne Santana | Carlos Pessoa

We hebben dit jaar welgeteld één film uitgekozen op het IFFR: Boi Neon (Neon Bull). Deze Braziliaanse film gaat over een rondtrekkend rodeogezelschap. Het bonte gezelschap wordt realistisch geportretteerd. Neem bijvoorbeeld Iremar. Hij zorgt voor de stieren, maar zijn passie ligt eigenlijk bij het ontwerpen en maken van dameskleding.

Eigenlijk gebeurt er niet veel in de film, maar zo is hun leven nu eenmaal. Wat ze ook proberen om het te veranderen, het blijft hetzelfde. We krijgen als kijker een inkijkje in dat leven, waarbij mooi geschoten beelden van het landschap in het noordoosten van Brazilië niet ontbreken.

Ons eindoordeel? Onder andere de mooi geschoten beelden en de belichting zorgen er voor dat Boi Neon een film is die zeker de moeite waard is. Er gebeurt weinig in de film, maar juist dat zorgt er voor dat je als kijker gaat nadenken over het verhaal. Niets mis mee!

Wil je Boi Neon nog zien op het IFFR, dan moet je snel zijn. Woensdag en vrijdag draait hij nog! Maar niet getreurd, de verwachting is dat de film vanaf 26 mei door heel het land gaat draaien in de (betere) filmhuizen.

Share

4 gedachtes over “Boi Neon

  1. Ben benieuwd waarom jullie juist voor deze film hadden gekozen op het IFFR. 🙂 Ik heb ook maar één film gezien, Where I Grow Old. De omschrijving van het verhaal sprak me aan, maar uiteindelijk vond ik het omschreven verhaal niet sterk in de film naar voren komen.

    1. Ik had de vrouwelijke protagoniste dit als cadeau gedaan. Ik heb hem dus uitgezocht. Aangezien wij eigenlijk altijd op maandag gaan, en rond 19 uur, heb ik daar op gezocht. Na alle beschrijvingen gelezen te hebben leek mij deze het mooiste. Hij viel niet tegen, maar een topper was het ook niet.

      Volgend jaar gaan we een dagje hebben we al afgesproken 🙂 Leuk dat jij ook een film hebt bezocht. Vond jij de gemiddelde leeftijd ook zo hoog? Voelde mij als jonge grijsaard toch wel jong 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.