Nachthelle

recensie NachthelleDe dramafilm Nachthelle gaat over Anna. Zij is met haar jongere vriend in haar oude en bijna verlaten geboortedorp. Oude vrienden Bernd en Marc sluiten aan, maar het verleden achtervolgt Anna. Wat wij van Nachthelle vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Anna is met haar veel jongere vriend weer terug in haar oude geboortedorp. Veel dorpsbewoners zijn er niet meer, want de mijnbouw slokt het dorpje beetje bij beetje op. Eenmaal daar sluiten Bernd en Marc aan, oude vrienden van Anna, aan. Dat is allemaal heel leuk, totdat het verleden Anna met de neus op de feiten drukt. Wat zou er vroeger zijn gebeurd?

Ons eindoordeel?

Oké, oké, je kunt Nachthelle traag vinden en misschien wat vaag, maar wij hebben zeker ook van het mysterieuze kunnen genieten. Het eerste deel valt eigenlijk nog best wel tegen, maar later wordt dit ruimschoots goedgemaakt. Met dank aan vadertje tijd, want tijd speelt een belangrijke rol. Anna is hier schuldig aan, al zal je dat niet altijd in de gaten hebben. Wij in ieder geval niet. Het is ook wel een film die wat denkwerk met zich meebrengt en soms misschien wel iets te zweverig is.

Toch overheerst het einde van de film, waarin alles op zijn plek valt. Dan weet je de motieven van Anna. Dan weet je waarom ze daar was en waarom ze weer gaat. Al had het net zo goed anders kunnen gaan. Dat was ook prima geweest.

Nachthelle is een verrassende film waarin tijd een belangrijke rol speelt. Wacht geduldig en je weet dat het eerste (en tegenvallende) deel van de film niet voor niets is geweest.

Regie: Florian Gottschick
Cast: Anna Grisebach | Benno Fürmann | Vladimir Burlakov 
Speelduur: 86 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.