My Little Nighttime Secret

recensie My Little Nighttime Secret

Waardering: 3.5 uit 5.

De dramafilm My Little Nighttime Secret gaat over tiener Mira, die bij haar iets oudere vriendinnetje oudjaarsavond wil vieren. Haar stiefvader wil dat niet hebben. Wat wij van My Little Nighttime Secret vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Tiener Mira wil perse oudejaarsavond vieren bij haar vriendin Lera. Mira zelf is veertien, terwijl vriendin Lera twee jaar ouder is. Haar stiefvader wil niet dat Mira gaat en tijdens een familiediner ontstaat daar discussie over. Uiteindelijk mag ze toch gaan. Eenmaal daar, krijgt ze ook daar te maken met oudere jongeren die haar vertellen hoe het allemaal moet.

Ons eindoordeel?

Misselijkmakend, dat is in de eerste plaats wat My Little Nighttime Secret is. Of bah in het kwadraat, dat is ook een optie. Hoe machtsmisbruik leidt tot het klein houden van iemand die zo ontzettend kwetsbaar is.

Dit is zeker een belangrijke film als het gaat om het aankaarten van zaken die achter de voordeur gebeuren. We hebben daar met zijn allen niet altijd zicht op. En diegene die dat wel hebben, zeggen daar niet altijd iets van. De maker maakt al redelijk snel indirect duidelijk wat er aan de hand is. Vervolgens duurt redelijk lang tot de film ontbrandt. De eerste 70 minuten zijn dan ook wel redelijk vlak als het aankomt op de emoties die men toont. Maar als de film dan eenmaal ontbrandt, val je van de ene verbazing in de andere. Heftig is de juiste benaming. Met dank ook aan het meer dan prima acteerwerk van met name de twee jonge meisjes.

Ik vroeg mij wel af hoe het kan dat haar oudere vriendin zich al zo volwassen gedraagt. Wat zit daar achter? Het gaat over Mira, maar die vraag bleef mij ook bezighouden, net als de laatste indrukwekkende 20 minuten.

Eigenlijk moet je My Little Nighttime Secret helemaal niet willen zien, maar moet je deze belangrijke en misselijkmakende film wel zien. Hij moet even ontbranden, maar uiteindelijk krijg je een grote drek over je heen. Let goed op elkaar en dan met name op de beïnvloedbare en kwetsbaren onder ons. Bah2!

Regie: Natalya Meshchaninova
Cast: Ulyana Vaskovich | Stepan Devonin | Taisya Kalinina
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 31-1-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.