My Heart Can’t Beat Unless You Tell it To

recensie My Heart Can't Beat Unless You Tell it To

De horror en dramafilm My Heart Can’t Beat Unless You Tell it To gaat over Thomas, die zorg nodig heeft van zijn broer en zus. Als die twee ruzie krijgen komt de gezondheid van Thomas in gevaar. Wat wij van My Heart Can’t Beat Unless You Tell it To vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Thomas heeft een aandoening waardoor hij niet voor zichzelf kan zorgen. Gelukkig kunnen zijn broer en zus Dwight en Jessie dat wel. Ze hebben er dan ook veel voor over. Als de twee vervolgens ruzie krijgen, komt er een kink in de kabel. Helemaal als blijkt dat Thomas ook wel vrienden wil maken. Dat laatste is erg gevaarlijk voor Thomas, gezien zijn aandoening.

Ons eindoordeel?

Vampierenfilms zijn er in vele soorten en maten. In My Heart Can’t Beat Unless You Tell it To zie je als kijker geen bloeddorstige vampier, maar een die worstelt met zijn eigen identiteit. Zijn ‘ziekte’ is zijn zwakte en beperkt hem sociaal gezien. Geen nachtelijke uitstapjes op zoek naar bloed, maar verslapt thuiszitten waar je wacht op je broer en zus, die zorgen voor het eten. Een ingetogen vampierenfilm die mede door het rauwe beeld en het verhaal verdomd realistisch aanvoelt.

De drie protagonisten kwamen mij allemaal bekend voor. Niet heel raar, want allen speelden al kleine rollen in bekendere films. Zo kun je Patrick Fugit (Dwight) kennen van Gone Girl, Ingrid Sophie Schram (Jessie) van Phantom Thread en Owen Campbell (Thomas) van The Miseducation of Cameron Post. Ervaring is opgedaan, wat heel belangrijk is. Vooral als je in die films met wereldsterren acteert.

Het verhaal zelf rammelt een beetje. De nadruk ligt meer op de broer en zus dan op het zorgbehoevende broertje. Die laatste is verreweg het interessantste, dus dat vond ik wel jammer. Daarnaast lijken broer en zus in een strijd verwikkeld. Ze willen vrijheid, daar waar hun broertje ze daarin beperkt. Ze kiezen bewust voor hem en niet voor zichzelf. In het verhaal dat je ziet, rijmt dat niet altijd. Naast dat het raar is dat de drie nog nooit zijn opgemerkt. Het einde was dan wel weer fascinerend. Slim bedacht!

Deze ingetogen vampierenfilm voelt realistisch aan. Het verhaal rammelt wat door de keuzes die de broer en zus maken, maar het einde was dan weer fascinerend.

Regie: Jonathan Cuartas
Cast: Ingrid Sophie Schram | Owen Campbell | Patrick Fugit
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum:
16-4-2021 | Imagine film Festival

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.