My First Highway

recensie My First Highway

De dramafilm My First Highway gaat over de zestienjarige Benjamin, die met zijn ouders en kleine broertje op vakantie is in Spanje. Daar aangekomen ontmoet hij een Vlaams meisje, die hem uit zijn comfort zone haalt. Wat wij van My First Highway vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Benjamin gaat jaarlijks met zijn ouders op vakantie naar Spanje. Ook dit jaar, als hij al zestien is en zijn enige vriendje zijn veel jongere broertje is. Als hij Annabel ontmoet, die samen met haar moeder een supermarkt in het dorp runt, komt hij uit zijn comfortzone. Of dat ook zo verstandig is, is maar de vraag.

Ons eindoordeel?

My First Highway is wat mat. Het verhaal dient te imponeren, bij je binnen te komen en te raken. Dat doet de film maar deels. De twee hoofdpersonages, Benjamin en Annabel, zijn de belangrijkste personages en krijgen alle ruimte om te stralen. Overige personages zijn bijzaak en komen of vaag in beeld of zeer kort. De focus ligt dan ook vol op Benjamin en Annabel. Vooral de eenzaamheid van Benjamin is mooi verbeeld. Wel jammer dat die focus niet optimaal is benut, waardoor de spanning ontbreekt. Misschien wilden we ook wel net wat meer van Annabel weten. My First Highway is een mooi debuut van Kevin Meul, maar er is zeker met ruimte voor verbetering.

Regie: Kevin Meul
Cast: Aäron Roggeman | Romy Louise Lauwers | Mathias Sercu | Charlie Vanhoof
Speelduur: 86 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.