Mustang Island

recensie Mustang Island

De komische dramafilm Mustang Island gaat over Bill, die zijn ex-vriendin wil terug wil. Samen met twee vrienden rijdt hij haar daarom achterna. Dat verloopt alleen niet geheel volgens plan. Wat wij van Mustang Island vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Bill zijn vriendin dumpt hem op zo een beetje de meeste onwenselijke tijd in het jaar: op oudjaarsavond. Toch wil hij haar niet vergeten en haar terug. Hij rijdt daarom met zijn twee beste vriendinnen naar een badplaats, waar zij ook is. Eenmaal onderweg en daar aangekomen gaat niet alles zoals gepland.

Ons eindoordeel?

Mustang Island is zo een film waarbij je meerdere malen ongemakkelijke voelt, maar die je wel een gemakkelijk gevoel geeft. De film kijkt in ieder geval lekker weg. Een zwart-wit film die bij de liefhebbers van Blue Jay, Paddleton en Nebraska waarschijnlijk wel in de smaak zal vallen. Dat heeft met name met de eerlijkheid van de personages te maken en de daarbij behorende vriendschap.

Je krijgt een flinke dosis zwarte humor te zien. Daar moet je absoluut van houden. In deze film ligt het er dik bovenop, soms te dik waardoor het flauw is, maar past het ook bij de personages. De ongemakkelijke stille derde vriend hangt er bijvoorbeeld ook maar een beetje bij, maar speelt wel een grote rol in het duidelijk maken van het verhaal. Vriendschap bindt en vriendschap blijft een rol spelen, ook in moeilijke momenten. Soms ben je er voor iemand en soms zeg je hem de waarheid. Hoort er allemaal bij. Helemaal als je in oude patronen vervalt.

Mustang Island is een film met veel ongemakkelijkheden, maar wel een die heel gemakkelijk wegkijkt. Zwarte humor in combinatie met zwart-wit beelden in een film die vooral over vriendschap gaat. Een aanrader voor liefhebbers van Blue Jay, Paddleton en Nebraska!

Regie: Craig Elrod
Cast: Macon Blair | Lee Eddy | John Merriman | Byron Brown | Jason Newman
Speelduur: 86 minuten
Releasedatum:
2017

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.