Mountain

Recensie Mountain

De Israëlische dramafilm Mountain gaat over een jonge vrouw die zich niet begeerd voelt door haar man. Nachtelijke belevenissen op een begraafplaats openen haar ogen. Wat wij van Mountain vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Een jonge vrouw, Zvia, woont met haar man en kinderen op een begraafplaats van de Olijfberg in Jeruzalem. Alleen, haar man is er nooit. Ze baalt van haar thuissituatie en zoekt steeds vaker de begraafplaats op, ook in de nacht, wanneer er dingen gebeuren die haar wereld veranderen.

Ons eindoordeel?

Ingetogen spanning is wat we terugzien in Mountain. Zonder bombastisch te zijn, zien we de spanning toenemen. Spanning die onderhuids te voelen is, maar nooit echt tot uitbarsting komt. Zij is degene die voor de kinderen zorgt en voelt zich tekort gedaan door haar man, die er bijna nooit is. Is hij er wel, dan neemt hij haar in twijfel of heeft geen aandacht voor haar. Logisch dus dat ze haar eigen spanning opzoekt. Luisterende oren vindt ze in ieder geval wel bij mensen die niet haar naasten zijn. Dat alles fraai gefilmd, waarbij seks en geloof samenkomen; niet de meest logische combinatie op een begraafplaats. Overigens geen muziek in deze film. Is dat een gemis? Misschien wel! Dan was hij nog iets spannender geweest. Al lijkt het een bewuste keuze.

Regisseur: Yaelle Kayam
Cast: Shani Klein | Hitham Omari | Avshalom Polak
Speelduur: 83 minuten

Share

3 gedachtes over “Mountain

  1. Ik vond juist het gebrek aan een soundtrack erg sterk. Zo bleef ik gefocust op de personage. Ik heb mij er dan ook prima mee vermaakt.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.