mother!

recensie mother!

De thriller en dramafilm mother! gaat over een schrijver met een writer’s block. Als er een vreemde man aan de deur staat, biedt de schrijver hem een slaapplek aan. Verstandig? Wat wij van mother! vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Een beroemde schrijver heeft een writer’s block. Als op een dag een vreemde man aan de deur staat, inspireert hij hem en biedt hij hem een slaapplek aan bij hem en zijn vrouw. Maar al snel staan ook de vrouw en twee kinderen van de man op de stoep. De vrouw van de schrijver vindt het allemaal maar raar, maar weet niet wat er nog meer gaat komen.

Ons eindoordeel?

mother! is een zeer vernuftige film. Dat lijkt op het begin niet het geval, maar beetje bij beetje komen we meer te weten. Niet alleen over haar, maar ook hem. Vooral over hem. Wat rustig aan begint, ontspoort na verloop van tijd. Haast op het komische af. Net niet, maar toch. Hysterisch is misschien een wat betere omschrijving. Je denkt dat zij wel heel erg beschermend overkomt, maar dat draait beetje bij beetje toch bij. Tot de ontknoping. Die is misschien niet heel onverwachts, maar verrast toch. Snap je het nog? mother! vraagt veel van je zintuigen en je inlevingsvermogen. Maak daar dan ook gebruik van.

Regisseur: Darren Aronofsky
Cast: Jennifer Lawrence | Javier Bardem | Ed Harris | Michelle Pfeiffer
Speelduur: 121 minuten

Share

3 gedachtes over “mother!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.