Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

recensie Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

De Britse fantasyfilm Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children gaat over Jack, die zonder dat hij het weet bijzonder is. Na de dood van zijn opa gaat hij op zoek naar een bijzonder weeshuis, dat volgens niemand bestaat, maar volgens Jack zijn opa wel degelijk aanwezig is. Wat wij van de boekverfilming Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Als Jack zijn opa op een mysterieuze manier komt te overlijden, gaat Jack op onderzoek uit. Zijn opa vertelde hem voor zijn dood namelijk een aantal dingen over een weeshuis voor bijzondere kinderen. Als Jack het huis eenmaal vindt, lijkt het verhaal niet te kloppen. Maar is dat wel zo?

Ons eindoordeel?

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children heeft een duidelijke handtekening van Tim Burton. Grafisch gelikt, een beetje duister en laten we eerlijk zijn, een beetje raar. Leuk raar, dat wel. Het verhaal zelf is verrassend, daar waar we niet zo een hoge verwachting hadden. Af en toe lijkt het wel een beetje kopiëren en plakken van gelijksoortige films – jullie mogen zelf invullen welke. Los daarvan neemt Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children je mee op een ontdekkingsreis. Overigens kunnen we wel spreken van een sterrencast. Wat een acteurs en actrices! Laten we hopen dat Asa Butterfield wat van hen opsteekt, want om eerlijk te zijn vonden we hem in X+Y een stuk beter. Maar dat kan ook aan de rol liggen.

Regisseur: Tim Burton
Cast: Asa Butterfield | Eva Green | Ella Purnell | Samuel L. Jackson | Judi Dench
Speelduur: 127 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.