Midsommar

recensie Midsommar

De horrorfilm Midsommar gaat over Dani, die na een hectische periode samen met wat vrienden een festival in Zweden bezoekt. Wat sereen begint, ontaardt al snel. Wat wij van Midsommar vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Dani bezoekt samen met haar vriend en groepje mannelijke vrienden uit Amerika een geïsoleerd dorp in Zweden, waar zij de langste dag van het jaar vieren. Ze kan wel wat rust gebruiken na een hectische periode thuis. Het festival dat zij bezoeken is bijzonder en vooral deze editie is een hele speciale. Donker wordt het nooit, maar spannend wel. Wat sereen begint, ontaardt al snel in een festival dat ze liever niet hadden bezocht!

Ons eindoordeel?

Wat een gehypte film zeg, dat Midsommar. Kan iemand mij uitleggen wat hier zo goed aan is? Origineel is het zeker, maar ik vond het eerder grappig dan spannend of eng. Dat was echt niet de bedoeling. Toch? Of heb ik iets over het hoofd gezien?

In de uitvoering miste ik toch ook echt wel overtuiging. Florence Pugh overtuigt nog wel, maar de rest hangt er een beetje bij. De seksscène in de schuur was zelfs gênant slecht geacteerd. Voorspelbaar is de film ook. Je weet gewoon vaak wat er gaat gebeuren of is gebeurd. Daar hoef je geen hogere wiskunde voor te hebben gestudeerd. Een kind kan de was doen. Simplistisch dus, om het zo maar te formuleren. Wat bloemschikken betreft verdient de film wel een Oscar. Daar kun je niet omheen, om die prachtige kleurenboeketten. En de Lotto krijgt ook ineens een nieuwe betekenis. Ik ben er nog niet, want hoe kan dit bijdragen aan een verwerkingsproces? Poeh, zoveel vragen die mij afleidde van het eigenlijke verhaal.

Midsommar is in mijn ogen een erg gehypte film. Niet spannend of eng, maar eerder grappig. En dat is niet de bedoeling van deze film. Gelukkig floreert Florence Pugh, want de rest bakt er niets van.

Regie: Ari Aster
Cast: Florence Pugh | William Jackson Harper | Will Poulter | Jack Reynor
Speelduur: 147 minuten
Releasedatum: 25-07-2019

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.