Microbe & Gasoline

recensie Microbe & Gasoline

De komische dramafilm Microbe & Gasoline gaat over twee jonge vrienden die weglopen van huis. Ze willen Versailles ontvluchten, want thuis en op school zijn het slechts buitenbeentjes. Wat wij van Microbe & Gasoline vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Daniel is veertien jaar en ziet er een beetje uit als een meisje, vandaar de naam Microbe. Zijn vriend Théo daarentegen, ruikt naar benzine, wat hem de bijnaam Gasoline oplevert. Thuis en op school voelen ze zich beide niet begrepen. Dit doet ze besluiten Versailles te ontvluchten. Op zoek naar het avontuur, met een geïmproviseerde auto. Een avontuur wat ze vooraf niet hadden kunnen bedenken.

Ons eindoordeel?

Van de regisseur die ook Eternal Sunshine of the Spotless Mind hadden we meer verwacht. De roadmovie Microbe & Gasoline ontbrandt nooit echt. De scenarioschrijver (geen Andy Kaufman dit keer) heeft naar onze mening teveel gewild. Duidelijkere keuzes hadden de film meer inhoud gegeven. Less is more zullen we maar zeggen. Toch zou een roadmovie geen roadmovie zijn zonder de nodige dosis energie. Dat zit er dan ook genoeg in, in Microbe & Gasoline. Drama, actie en spanning wisselen elkaar prima af. En doe ons ook zo een zelfgemaakte auto.

Regie: Michel Gondry
Cast: Ange Dargent | Théophile Baquet | Diane Besnier Audrey Tautou
Speelduur: 105 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.