Men & Chicken

recensie Men & Chicken

De zwarte komedie Men & Chicken vertelt het verhaal van twee broers, die erachter komen dat hun vader helemaal niet hun vader was. Ze gaan op zoek naar hun echte vader, op een redelijk verlaten eiland. Wat wij van Men & Chicken vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Elias en Gabriel komen er na het overlijden van hun vader achter, dat hij niet hun echte vader was. Samen gaan ze op zoek naar hun echte vader, die zich ergens op een eiland bevindt. Eenmaal daar aangekomen komen ze drie jonge mannen tegen, die toch wel heel veel overeenkomsten met hen hebben. Toeval?

Ons eindoordeel?

Men & Chicken is weer zo een typische Anders Thomas Jensen film. Misschien net wat minder goed, maar nog steeds absurdisme dat is verweven met de realiteit. Er zit altijd wel een boodschap in zijn films. Zoals altijd is het acteerwerk over the top, wat ook aansluit bij dit type films en perfect past. Je ziet overigens acteurs die  wel vaker terugkeren in zijn films, met Mads Mikkelsen toch wel als de bekendste. De zwarte humor moet je overigens wel liggen. Hou je daar niet van, dan vind je de film waarschijnlijk niets. Kun je die humor wel waarderen en ben je bereid het absurdisme serieus te nemen, dan zit je helemaal goed met Men & Chicken.

Regie: Anders Thomas Jensen
Cast: Mads Mikkelsen | Nikolaj Lie Kaas | Nicolas Bro
Speelduur: 104 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.