Mellow Mud

recensie Mellow Mud

De dramafilm Mellow Mud gaat over de zeventienjarige Raya. Als haar oma overlijdt besluit ze de zorg van haar broertje op haar te nemen, want haar vader is al overleden en haar moeder woont in Londen. Ze doet er alles aan haar moeder terug te vinden. Wat wij van Mellow Mud vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De zeventienjarige Raya groeit met haar broertje Robis op bij haar oma op de boerderij. Haar vader is overleden en haar moeder zit in Londen. Raya is niet gemakkelijk, getuige de vele woede-uitbarstingen. Als haar oma ook komt te overlijden, besluit ze dit niet te melden en alle verantwoordelijkheid te dragen. Ook wil ze haar moeder gaan zoeken in Londen, door een competitie te winnen, waarbij ze mede afhankelijk is van haar jonge en aantrekkelijke leraar Engels.

Ons eindoordeel?

Als we puur kijken naar de emoties, dan beklijft Mellow Mud niet genoeg. Net te weinig emotie om echt te overtuigen. Het blijft allemaal wat vlak. Qua scenario ligt er een mooi verhaal, dat in de uitwerking ook wel goed is uitgevoerd. De acteerprestaties vinden we vervolgens wel wat minder. Dat kan ook aan de voor ons vreemde taal liggen, want dat hebben we vaker. Wel willen we nog afsluiten met een positieve noot, want als het op rauwheid aankomt, dan past Mellow Mud perfect in ons straatje. Wat dat betreft doet de film ook wel een beetje kitchen sink-achtig aan.

Regie: Renars Vimba
Cast: Elina Vaska | Andzejs Lilientals | Edgars Samitis
Speelduur: 106 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.