Maudie

recensie Maudie

De Canadese biografische dramafilm Maudie gaat over de schilderes Maud Lewis. Zij wil onafhankelijker zijn en op haar eigen benen staan. Dan ontmoet ze de nukkige visboer Everett. Love is in the air, maar nog niet vanaf het begin! Wat wij van Maudie vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Maud is een vrouw die zo haar fysieke ongemakkelijkheden heeft en daardoor afhankelijk is van haar familie. Dan besluit ze het roer om te gooien en op haar eigen benen te gaan staan. Ze wordt huishoudster bij de nukkige Everett. Al snel vallen de twee voor elkaar. En Maud blijkt ook nog eens een verdienstelijk schilderes te zijn.

Ons eindoordeel?

Maudie laat je zo een beetje alle emoties beleven in één film. En dat alles met dank aan de geweldige Sally Hawkins. Vol overtuiging speelt ze Maud. Overigens kunnen we Ethan Hawke ook niet onbenoemd laten, want die speelt ook de pannen van het dak. Maud geeft Everett letterijk en figuurlijk licht in het leven. Misschien een beetje overgeacteerd, maar nog steeds vol overtuiging. De film zelf laat zien dat iemand die fysieke ongemakken heeft nog heel goed in staat is voor zichzelf op te komen. Geweldig om te zien en een leermoment voor één ieder. Maudie kunnen wij dat ook van harte aanraden.

Regisseur: Aisling Walsh
Cast: Sally Hawkins | Ethan Hawke
Speelduur: 115 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.