Marriage Story

recensie Marriage Story

De dramafilm Marriage Story gaat over Charlie en Nicole, die gaan scheiden. Dat is nog niet zo gemakkelijk als je beide de voogdij over je zoontje wilt. Wat wij van Marriage Story vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Toneelregisseur Charlie en zijn vrouw Nicole, die actrice is, gaan scheiden. Een scheiding die slopend is voor beide, mede omdat ze samen een zoontje hebben. Ze willen allebei de voogdij. En hoewel ze eigenlijk niets meer met elkaar te maken willen hebben, zal hun zoontje hen altijd verbinden.

Ons eindoordeel?

Netflix heeft het wat ons betreft weer goed voor elkaar. Vorig jaar al hadden ze het prachtige Private Life en nu dus het echtscheidingsdrama Marriage Story. Natuurlijk maken ze meerdere films, maar deze twee films gaan over problemen die iedereen wel eens meemaakt of ziet gebeuren in zijn of haar omgeving. Want problemen zijn er gewoon en die verfilmen voelt als een verademing. Het leven is niet altijd zonnig.

Onze hartjes doen wel ontzettend pijn voor Henry bij het zien van Marriage Story. Die heeft wat te verduren dankzij zijn zelfzuchtige ouders. De pijn, de woede, maar ook de liefde spatten van het beeld af. En jongens, wat een acteerwerk. Van zowel Scarlett Johansson als van Adam Driver. Wowie zeg. En ook Laura Dern mag er zijn, als pittige, valse en in iets te strakke mantelpakjes gestoken advocate. Dat advocaten niet altijd naar de beste oplossing kijken, maar liever een overwinning behalen, maakt het des te pijnlijker. Dat de ouders verblind zijn door woede en afgunst is dan misschien nog wel te begrijpen.

De kleine dingen doen het hem in de film. De eerste scènes zijn lekkere binnenkomers en van belang voor de rest van de film. Emoties vliegen van hot naar her (ook bij jou als kijker) en keuzes maken is nog nooit zo moeilijk geweest. Nog maar te zwijgen over de ongemakkelijke situaties. Oh, en Adam Driver kan trouwens nog goed zingen ook.

Marriage Story is een echt verhaal en echt een hele goede film. Noah Baumbach is daar wel meester in, om films te maken overNoah Baumbach het echte leven. Noteer deze film maar voor onze eindejaarslijst.

Regie: Noah Baumbach
Cast: Adam Driver | Scarlett Johansson | Laura Dern
Speelduur: 136 minuten

Share