Manchester by the Sea

recensie Manchester by the Sea

Manchester by the Sea is een film waar wij al lang naar uitkeken. Deze Amerikaanse droevige dramafilm gaat over een jongeman die van de ene op de andere dag de zeggenschap over zijn neefje krijgt, terwijl hij dat niet wil. Wat wij vinden van het geweldige Manchester by the Sea, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Lee  is een klusjesman uit Boston, die met een reden ver van zijn familie in Manchester woont. Als plotsklap zijn broer overlijdt, krijgt hij het zeggenschap over zijn neefje Patrick. Alleen zit de eigenzinnige Lee daar om meerdere reden niet zo op te wachten. Zal Chandler uiteindelijk verhuizen en de zorg op zich nemen, of kiest hij voor zijn leven in Boston?

Ons eindoordeel?

Zo heel af en toe kom je een meesterwerk tegen. Manchester by the Sea is zo een film. Drama, humor, een goed scenario, goede muziek en goed acteerwerk komen perfect samen. Alles klopt. De film weet je constant te verrassen met plotwendingen, net als in het echte leven.

We leren de personages kennen doordat afwisselend beelden uit het verleden en nu zijn te zien. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes daardoor in elkaar. De film is dan ook zo opgebouwd, dat je als kijker niet meteen alles weet. Hierdoor vraag je jezelf constant af wat er gaat gebeuren. Vragen die soms wel, en soms niet worden beantwoord.

Je moet wel zin hebben in zware kost, want dat is Manchester by the Sea zeer zeker. Als kijker voel je bijvoorbeeld de pijn die Lee heeft, maar ook die van andere personages. Alsof er een olifant op je is gaan staan. Je maag voelt alsof je een baksteen op hebt.

Kortom, we kunnen lullen over Manchester by the Sea wat we willen, maar je moet hem gewoon gaan kijken. Punt!

Regisseur: Kenneth Lonergan
Cast: Casey Affleck | Lucas Hedges | Ben O’Brien | Michelle Williams | Kyle Chandler 
Speelduur: 135 minuten

Share

15 gedachtes over “Manchester by the Sea

  1. Het kan bijna niet meer misgaan dus:) alleen al die paar fragmenten die ik van Casey Affleck heb gezien maakten indruk. Ik verwacht em binnen twee weken te zien:)

  2. Ik zie Casey Affleck graag aan het werk en voor mij dan ook de voornaamste reden om deze te gaan bekijken. Het kijkadvies van jullie zal ik dan ook zeer binnenkort op gaan volgen!

  3. Heel erg benieuwd naar. Al jaren fan van het acteerwerk van Michelle Williams overigens, fantastische actrice die keer op keer goede keuzes qua films maakt.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.