Mama Weed

recensie Mama Weed

De misdaadkomedie Mama Weed (La Daronne) gaat over een Frans-Arabische tolk bij de narcoticapolitie. Ze luistert gesprekken af, maar gebruikt die uiteindelijk om zelf een drugsbaron te worden. Wat wij van Mama Weed vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Patience is een moeder van twee volwassen dochters en is een Frans-Arabische tolk bij de narcoticapolitie. Zij moet gesprekken afluisteren en deze vertalen. Aangezien ze geldproblemen heeft, besluit ze het over een ander boeg te gooien. In een van de gesprekken blijkt namelijk dat de moeder van een van de drugsdealers die ze afluistert, haar moeder verzorgt. Ze gaat meedoen aan de drugsdeal. Al snel breidt ze haar netwerk uit en wordt ze het hoofd van een drugsbende.

Ons eindoordeel?

Oké Isabelle Huppert als drugsbaron in een misdaadfilm. Dat moeten wij zien. Mama Weed is de naam van de boekverfilming. Het verhaal spreekt ontzettend aan, al is het maar omdat wij weten dat Huppert meedoet. Het doet ons ook aan de serie Dexter denken, maar dan met een drugsbaron in plaats van een seriemoordenaar.

Oké, Huppert heeft wel eens in betere films gespeeld, maar vermakelijk en grappig is de film zeker wel. Acteren doet zij zoals altijd erg sterk en dat terwijl aan het verhaal wel wat haken en ogen zitten. Dat zal een bewuste keuze zijn geweest, want juist deze film is erg toegankelijk en voor een breder publiek. De afnemers van de drugs zijn namelijk niet geloofwaardig. Inderdaad, zij als tolk ook niet, want je hoort in de taps toch gewoon dat zij het is?

De geloofwaardigheid is dus wel eens in het geding. Nogmaals dat is een keuze en juist door deze keuze kan bijna iedereen naar deze film kijken. De keuze om de drugs te handelen is duidelijk. Allerlei problemen waar je zelf geen vat op hebt. Wanhoop leidt in dit geval tot de verkeerde keuze. En het einde is dat wel weer erg leuk.

Mama Weed is misschien niet Isabelle Hupperts beste film, maar vermakelijk is de film wel. Een film voor een breed publiek waarbij je niet teveel moet nadenken. Laat deze film maar gewoon over je heen komen.

Regie: Jean-Paul Salomé
Cast: Isabelle Huppert | Hippolyte Girardot | Farida Ouchani
Speelduur: 104 minuten

Releasedatum: 22-4-2021 (in 2020 al te zien geweest op Tapis Rouge)

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.