Maigret Sets a Trap

Maigret Sets a Trap
BBC First

Maigret Sets a Trap is een Britse TV-film, tevens boekverfilming, die een typische Britse detective is. Rowan Atkinson speelt zijn rol als Maigret met verve in de straten van Parijs, zo omstreeks 1955.

Het verhaal

Maigret is een detective die over de straten van Parijs waakt. Als er in een half jaar ineens vijf moorden plaatsvinden, is heel Parijs bang. Vooral de vrouwen van Parijs, want de dader heeft het op hen voorzien. Maigret wordt steeds onzekerder en besluit een list te verzinnen om de dader in de val te lokken. Maar gaat deze list ook werken, en mag hij zijn werk überhaupt wel afmaken?

Ons eindoordeel?

Zoals we gewend zijn van de BBC, zijn de beelden prachtig. De film is kleurrijk en door op een speelse wijze met scherpte/diepte te spelen, word je in de film gezogen. Dat is maar goed ook, want af en toe is de film spanningsloos, waardoor het verhaal een beetje traag voortkabbelt. Daarnaast vragen wij ons af waarom iedereen in Parijs ineens zo perfect Engels praat. Desalniettemin een film die fijn wegkijkt en waarvan je wilt weten hoe hij afloopt!

De TV-première van Maigret Sets a Trap is op donderdag 14 juli en wordt uitgezonden op BBC First, om 21.00 uur!

Regie: Ashley Pearce
Cast: Rowan Atkinson | Aiden McCardle | David Dawson | Fiona Shaw
Lengte: 87 minuten

Share

5 gedachtes over “Maigret Sets a Trap

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.