Ma Vie de Courgette

recensie Ma Vie de Courgette

De Franse drama- en animatiefilm Ma Vie de Courgette (Mijn Naam is Courgette) gaat over een jong jongetje, met als bijnaam Courgette. Hij belandt na de dood van zijn moeder in een tehuis, waar hij vele andere lotgenootjes ontmoet. Aanpassen vindt Courgette maar lastig. Wat wij van Ma Vie de Courgette vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Na de dood van zijn moeder, belandt de 9-jarige Courgette in een tehuis. Dit alles met dank aan de behulpzame agent Raymond. Het tehuis zit vol met lotgenootjes, waarbij Courgette zich op het begin niet bij op zijn gemak voelt. Dit verandert wanneer de stoere Camille verschijnt. Zij laat de lichtjes in zijn ogen weer schijnen.

Ons eindoordeel?

Ma Vie en Courgette is om te beginnen prachtig. Mooie details, een goed verhaal en te zien voor jong en oud. Een echte familiefilm dus. Zowel jong als oud kunnen leren van de film. Het knappe aan de film is hoe er van een best wel zwaar onderwerp toch iets luchtigs is gemaakt. Humor speelt dan ook een belangrijke rol, iets wat bijna een moetje is als je kleinere kinderen een wijze les wil meegeven. Liefde en hoop vind je overal, ook al heb je misschien geen familie meer. Dat is wat Ma Vie de Courgette ons meegeeft.

Regisseur: Claude Barras
Cast: Gaspard Schlatter | Sixtine Murat | Paulin Jaccoud | Michel Vuillermoz
Speelduur: 66 minuten

Share

Een gedachte over “Ma Vie de Courgette

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.