L’Ultima Notte di Amore

recensie L'Ultima Notte di Amore

Waardering: 3.5 uit 5.

De thriller L’Ultima Notte di Amore gaat over rechercheur Franco, die net voor zijn pensioen nog een spannende nacht tegemoet gaat. Wat wij van L’Ultima Notte di Amore vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Franco is bezig met zijn laatste dag als rechercheur, als men hem verrast met een pensioensfeest. Een belletje gooit roet in het eten, want hij mag alsnog komen opdraven. Dan blijkt dat hij de misschien wel spannendste avond van zijn leven tegemoet gaat. Zou hij zijn dienstwapen voor het eerst in 35 jaar moeten gebruiken?

Ons eindoordeel?

L’Ultima Notte di Amore is met recht een spannende thriller, waarvan je bovendien niet weet hoe deze verloopt en afloopt. Door enkele slimmigheidjes in te bouwen (lees: korte flashbacks) weten de makers (regisseur Di Stefano maakt pas zijn eerste Italiaanse film) de aandacht van de kijker continu vast te houden. De kekke openingstune is wat dat betreft al een goede voorbode.

Wat een goede kop heeft Pierfrancesco Favino (je kunt hém nog kennen van Nostalgia). Zo een doorleefde, bebaarde kop die bij een rechercheur past, maar waarvan je tegelijkertijd ook denkt dat hij bakker, slager, pakjesbezorger of drugsdealer zou kunnen zijn. Op zijn lijf geschreven dus, deze rol. Hij had ook zomaar een kameleon kunnen spelen. Was totaal niet opgevallen dan. Net als bijna iedereen overigens, want niets is wat het lijkt. Het verhaal gaat op een positieve manier alle kanten op, wat dan ook weer niet altijd de geloofwaardigheid ten goede komt.

En wat een puik einde. Zo moet je een film afronden. Nee, ik verklap niets, maar dit soort eindes zijn beter dan menig voorspelbaar einde. De kijker is tenslotte niet gek! Waar ze de kijker dan weer niet serieus namen, is in de tunnelbuis. De wachtende Aziaten moeten toch opvallen bij de politie, zou je zo denken. Dat was iets te ongeloofwaardig, vooral met wat daarna nog komen gaat, in een achtervolging.

L’Ultima Notte di Amore is een spannende thriller waarin men de aandacht van de kijker vasthoudt. Niets is wat het lijkt, waarbij het einde onvoorspelbaar goed is. En wat een toffe tune!

Regie: Andrea Di Stefano
Cast: Pierfrancesco Favino | Linda Caridi | Antonio Gerardi
Speelduur: 124 minuten
Releasedatum: 10-8-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.