Love, Simon

recensie Love, Simon

De romantische komedie Love, Simon gaat over de zeventienjarige Simon. Hij is homo, alleen weet niemand dat. Behalve een anonieme klasgenoot, waar hij online verliefd op is geworden. Wat wij van Love, Simon vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Simon is een zeventienjarige tiener die homo is. Alleen niemand weet dat nog. Hij neemt een anonieme klasgenoot in vertrouwen, op wie hij online verliefd is geworden. Maar wie is die anonieme klasgenoot eigenlijk? En hoelang kan hij zijn geheim nog voor zich houden?

Ons eindoordeel?

Love, Simon is weer zo een typische coming of age, maar ook feelgood film over een opgroeiende puber met zijn eigen dillema’s. Denk bijvoorbeeld aan The Diary of a Teenage Girl, Me and Earl and the Dying Girl en The Fault in Our Stars. Dat soort films kunnen wij vaak wel waarderen. En nu weer. Een mooie combinatie tussen drama en komedie. Natuurlijk, Simon leeft wel in een haast ‘perfecte’ wereld, maar prik je daar doorheen dan weet je dat dat niets uitmaakt. Je wilt gewoon zijn wie je wilt zijn. Love, Simon kan een inspiratiebron zijn voor iedereen. Op welk gebied je ook worstelt met jezelf. Een film die hoop geeft en je lachend de bioscoop uit laat gaan. Wat wil een mens nog meer. Ow, en die schooldirecteur (Tony Hale) is perfect gecast.

Regie: Greg Berlanti
Cast: Nick Robinson | Katherine Langford | Jennifer Garner
Speelduur: 110 minuten

Share