Love, Mom

recensie Love, Mom

De korte thriller en dramafilm Love, Mom gaat over Julia, die een keuze moet maken tussen het leven van haar dochter en het leven van een groep onschuldige mensen. Wat wij van Love, Mom vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Julia moet een keuze maken tussen het leven van haar dochter en het leven van een groep onschuldige mensen. Een man chanteert haar namelijk, dat wanneer zij niet doet wat hij zegt, dat haar dochter het niet overleeft. En als ze de opdracht uitvoert, dan is ze vrij om te gaan en te staan waar ze maar wilt. Of toch niet?

Ons eindoordeel?

Er zijn twee redenen waarom Love, Mom de gevoelige snaar bij de mannelijke Protagonist weet te raken. Ten eerste vanwege de dochter, waar zoveel van wordt gehouden. Als je net zelf een dochter hebt gehad, dan weet je dat de keuze die Julia moet maken onmenselijk is. Voor wie kies je, voor jezelf of voor een ander? De tweede reden waarom de film pijnlijk is, is de aanslag die voorbij komt. Ook dat heeft de mannelijke Protagonist helaas ook meegemaakt. Dat brengt je toch terug in de tijd.

Is bij jou van één van de twee bovenstaande van toepassing, dan zal deze korte film je meer raken. Dat weten we zeker. Het acteerwerk is oké, maar niet denderend. Wij hadden bijvoorbeeld niet het idee dat beide hoofdrolspelers Engelstalig zijn, maar ook gewoon Nederlands spreken. Dan was die taal misschien beter geweest, waardoor het wat natuurlijker overkwam. Een Engelstalige ondertiteling had in dat geval uitkomst geboden. Daarnaast vonden we de scènes soms te dik aangezet door het geforceerde acteerwerk en daardoor te gemaakt, met name als het gaat om de eindscène. De metroscènes weten zeker indruk te maken.

En is de korte film spannend, wat bij een thriller essentieel is? Jazeker, maar voorspelbaar is hij ook. Complimenten ook voor Arjan van Tricht, die de muziek heeft gecomponeerd. Die prachtige en gevoelige muziek past perfect bij het verhaal. Ook filmisch zit het goed in elkaar.

Love, Mom weet de gevoelige snaar te raken om meerdere redenen. Het acteerwerk is oké, maar voor ons had het niet perse in het Engels gehoeven. Daardoor kwam het geheel te gemaakt over. De muziek vonden wij overigens perfect passen.

Benieuwd naar de film? Dat komt goed uit, want hieronder kun ook jij hem in het geheel zien.

Regie: Daan van ‘t Einde
Cast: Florence Belle | Kevin Tuhipua
Speelduur: 11 minuten

Share

Een gedachte over “Love, Mom

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.