Louder Than Bombs

recensie Louder Than Bombs

Louder Than Bombs is een Amerikaanse dramafilm die gaat over het verwerken van het verlies van een moeder en vrouw. Dat dat om verschillende reden niet even makkelijk is, blijkt uit deze film. Wat wij van Louder Than Bombs vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De oorlogsveterane Freed komt om het leven bij een auto-ongeluk. Drie jaar later volgt een tentoonstelling over haar, waarbij haar oudste zoon Jonah en haar man de foto’s kiezen. Jonah woont inmiddels ver weg, maar zijn eigenzinnige broertje Conrad woont nog steeds thuis. Jonah en zijn vader hebben al die tijd iets verborgen gehouden voor Conrad. Dat dreigt naar buiten te komen. Hoe gaan ze daar mee om?

Ons eindoordeel?

Zo, Louder Than Bombs kwam even onverwachts binnen. Wat een film! Joachim Trier weet in beeld te brengen hoe één ieder met het verlies van de moeder of vrouw omgaat. Het knappe daarbij is dat je bij ieder personage wel iets voelt. Die verschillende emoties voel je als kijker, mede door de onzichtbare spanning die er hangt. Alle hulde dan ook voor de ijzersterke cast, waarbij Devin Druid zich als een zeer groot talent profileert. Louder Than Bombs zet je aan het denken. Hoe ga je om met je eigen en andermans verdriet? Dat mag je als kijker zelf invullen.

Regisseur: Joachim Trier
Cast: Jesse Eisenberg | Isabelle Huppert | Gabriel Byrne | Devin Druid
Speelduur: 109 minuten

Share

3 gedachtes over “Louder Than Bombs

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.