Los Delincuentes

recensie Los Delincuentes

Waardering: 3 uit 5.

De komische dramafilm Los Delincuentes gaat over Morán, die de bank waar hij werk, berooft. Zijn collega zorgt voor dat geld, totdat hij vrijkomt en ze samen de buit kunnen verdelen. Wat wij van Los Delincuentes vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Morán heeft een briljant plan bedacht, waarbij hij als bankmedewerker geld steelt van de bank. Dat geld komt bij zijn collega Román terecht, die ervoor moet zorgen. Nu hoeft Morán alleen maar zijn straf uit te zitten en wachten totdat hij vrij komt. Dan veredelen de mannen de buit en kunnen ze met pensioen. De vraag is alleen of het zo gemakkelijk is als ze van tevoren denken.

Ons eindoordeel?

Om te beginnen, Los Delincuentes is zeker interessant en nieuwsgierig makend, maar ook heel erg lang voor deze trage slow burner (een snelle slow burner bestaat ook niet). 180 minuten schoon aan de haak en dan is de aftiteling nog niet eens mee meegerekend. Je moet er echt voor gaan zitten, voor deze alternatieve western.

Eigenlijk bevat deze film in jaren 70-stijl meerdere genres. Een beetje drama, een komische ondertoon (die is zeer te waarderen, alleen al de namen), elementen van een thriller en dus ook de eerder genoemde western. Dat laatste is niet heel raar, gezien de bankroof en het prachtige landschap dat je als kijker meermaals te zien krijgt. Toch komt het soms wat saai over, mede door de eerder genoemde lange speelduur. Er zit ook best veel beeldmateriaal in, waarbij je jezelf afvraagt wat de toegevoegde waarde daarvan is. Opbouwend is de film dan wel weer sterk, waarbij uitgebreid de tijd is genomen om het verhaal kracht bij te zetten.

De relatie tussen de twee mannen is, ondanks dat het collega’s zijn, onduidelijk. Dat draagt enerzijds bij aan de komische ondertoon, maar zorgt ook voor vragen. Want waarom zoveel over hebben voor iemand die je helemaal niet zo goed lijkt te kennen. Dat blijft in het midden. Net als een paar andere zaken die in het midden blijven, maar dat is dan weer aan de kijker om daar invulling aan te geven. De film kan dus nog langer duren, mocht je dat zelf willen. Dan moet je dat wel in je hoofd verzinnen.

Los Delincuentes is een lange, nieuwsgierig makende slow burner die de tijd neemt om het verhaal kracht bij te zetten. Meerdere genres komen samen, waarbij de komische ondertoon erg prettig is. Door de speelduur is deze alternatieve western alleen wel wat saai, mede door het vele overbodige beeldmateriaal.

Regie: Rodrigo Moreno
Cast: Daniel Eliás | Esteban Bigliardi | Margarita Molfino
Speelduur: 180 minuten
Releasedatum: 28-3-2024

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.