L’Origine du Mal

recensie L'Origine du Mal

Waardering: 1.5 uit 5.

De dramafilm en thriller L’Origine du Mal gaat over Stéphane, die haar vervreemde vader weer leert kennen. De man is miljardair, dat is zeker, maar de vraag is of Stéphane wel is wie ze zegt dat ze is. Wat wij van L’Origine du Mal vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Wat een overgang voor de vijfenveertigjarige Stéphane. Als medewerker in een conservenblikkenfabriek bevindt ze zicht plots in een wereld met alleen maar rijken. Dat alles omdat haar vervreemde vader miljardair is. In het familiehuis leert ze niet alleen haar vader weer kennen, maar ook andere vrouwen in zijn leven. Net als de familiegeheimen, want die krijgt ze er gratis bij. De grootste vraag is echter of Stéphane wel is wie ze zegt dat ze is.

Ons eindoordeel?

‘Oei oei oei’, zou mijn dochter van bijna vier zeggen, ‘dat mag niet’. Nee, inderdaad, dat mag niet, zo een abominabele film maken als L’Origine du Mal. Als kijker moet je 105 minuten wachten op iets wat nog enigzins interessant is. En die laatste 15 minuten zijn alleen maar interessant omdat die 105 minuten daarvoor dodelijk saai zijn. Een resumé, mocht je daar nog behoefte aan hebben.

Er gebeurt zo verdomd weinig die eerste 105 minuten. Traag is een understatement. En geen enkel personage is uitgediept. Stéphane niet, haar vader Serge niet, maar ook al die andere personages niet. Je kent ze niet. Je voelt niet met ze mee. Je snapt ze simpelweg niet. Eigenlijk is het hele plot gewoon contextloos, onsamenhangend en tegelijkertijd melodramatisch. En dat voor een film die twee uur duurt. Dan is er ergens dus iets mis gegaan. Positief nootje nog, actrice Lara Calamy (Antoinette dans les Cévennes) speelt leuk en frivool. Maar ja, daar heb je verdomd weinig aan als het plot zo onsamhangend is.

Ik kon er niets mee, met deze pseudo melodramatische thriller. Contextloos, onsamenhangend en het is wachten totdat er daadwerkelijk iets gebeurt. Wat mij betreft is L’Origine du Mal een van de grootste tegenvallers van het jaar. Oei oei oei, zou mijn dochter zeggen.

Regie: Sébastien Marnier
Cast: Laure Calamy, Doria Tillier | Jacques Weber | Dominique Blanc | Suzanne Clément
Speelduur: 123 minuten
Releasedatum: 15-6-2023

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.