Lone Wolf

recensie Lone Wolf

Waardering: 3 uit 5.

De thriller Lone Wolf gaat over twee personen die de G20 willen gaan verstoren. Ze weten alleen niet dat ze op verschillende manieren in de gaten worden gehouden. Wat wij van Lone Wolf vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Verborgen camera’s, afgetapte telefoons, skype-sessie en bewakingsbeelden geven allemaal beelden die interessant kunnen zijn. Voor een oud-politieagent zelfs zo interessant dat zij er bij de minister van justitie op aandringt om de beelden te bekijken. In dit geval zijn het beelden van een kleine boekwinkel, waar milieuactivisten in het geheim samenkomen. Wat blijkt, twee van hen, Winnie en Conrad, willen de G20 gaan verstoren! Maar ja, zal ze dat überhaupt lukken nu ze in de gaten worden gehouden?

Ons eindoordeel?

Als het aan de filmposter van Lone Wolf lag, dan was ik de film zeker niet gaan kijken. Nee, die is echt een beetje slecht. De trailer en het verhaal daarentegen spreken wel aan, al is het maar vanwege de verschillende camera’s die men gebruikt. Dat in combinatie met het genre thriller, maakte mij nieuwsgierig.

Sterk gevonden al die camera’s, maar uiteindelijk zijn die camerastandpunten ook de zwakte van de film. Met een naderende G20 verwacht je namelijk meer inzicht in dat grote internationale forum. Nu blijft het slechts beperkt tot enkele personages en hun kleine wereldje van de boekwinkel. We zien niets van wat de G20 allemaal teweegbrengt aan commotie. Je voelt als kijker dan ook weinig van een dreiging. Dit komt de spanning, die je toch mag verwachten bij een thriller, niet ten goede.

Emotioneel gezien ben je met name bij Winnie en haar broertje Stevie betrokken. Dat broertje, gespeeld door een goed acterende Chris Bunton, die het down-syndroom heeft, zorgt voor een toegevoegde waarde. Zo zie je maar dat een beperking – het blijft een vies woord – niet hoeft te belemmeren in wat je wilt. Menig acteur zou willen kunnen acteren zoals hij acteert. Stevie, Chris dus, zorgt ervoor dat je als kijker toch nog binding hebt bij de film.

Lone Wolf is een leuk bedachte film, waarin je bijna alles door de lenzen van verschillende camera’s ziet. Alleen jammer dat het wereldje dat je ziet zo klein is, terwijl de grote dreiging die er is op een groot internationaal forum als de G20, niet zo overkomt.

Regie: Jonathan Ogilvie
Cast: Hugo Weaving | Tilda Cobham-Hervey | Chris Bunton | Marlon Williams
Speelduur: 100 minuten

Share

2 gedachtes over “Lone Wolf

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.