Little Men

recensie Little Men

De dramafilm Little Men gaat over Jake, die met zijn ouders naar het huis van zijn net overleden opa verhuist. Daar ontmoet hij Tony, met wij hij bevriend raakt. Als beide families van ruzie krijgen over de huur, besluiten de kinderen stil te blijven. Wat wij van Little Men vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De 13-jarige Jake verhuist met zijn gezin naar hun oude huis in Brooklyn. Daar ontmoet hij Tony, met wij hij bevriend raakt. Als beide families van ruzie krijgen over de huur, zijn het de kinderen die een drastische maatregel te nemen om de ouders anders te doen besluiten. Ze zwijgen namelijk tegen hun ouders. Tot vervelens toe. Niets zo vervelend als confronterende en pijnlijke stiltes.

Ons eindoordeel?

Als je ouders zich haast als kleine kinderen gaan gedragen, waarom jij dan niet. Mooi statement als je het ons vraagt. In Little Men komt dat statement in ieder geval goed tot zijn recht. Verder zit er weinig jus bij de film. What you see is wat you get. Erg? Nee, want dat is het echte leven. Er hoeft niet altijd opsmuk bij om een verhaal te vertellen. Little Men kijkt prettig weg, al zal hij ook weer niet al te lang blijven hangen.

Regie: Ira Sachs
Cast: Paulina García | Greg Kinnear | Jennifer Ehle | Alfred Molina | Talia Balsam
Speelduur: 85 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.