Lion

Recensie Lion

 

Wij zijn naar het op waarheid gebaseerde Australische Lion geweest. Een dramafilm over een Australische jongeman, die geadopteerd is, en op zoek gaat naar zijn verleden in India. Wat we van Lion vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Saroo en zijn broer raken elkaar kwijt op een treinstation waarna Saroo via een lange treinreis in Calcutta belandt, waar niemand hem kent. Uiteindelijk is het een familie uit Australië die hem adopteert. Als Saroo zijn verleden 25 jaar later nog steeds niet los kan laten, begint hij een zoektocht naar zijn familie. Zal het hem lukken?

Ons eindoordeel?

Lion ontroert ons. Dat kan ook bijna niet anders, gezien het goed opgebouwde scenario. Dev Patel weet de oudere Saroo zeer overtuigend te vertolken. Van een ambitieuze en betrokken jongeman naar iemand die geobsedeerd raakt naar zijn afkomst en daar volledig in opgaat. Lion zet je aan het denken, want willen we niet allemaal dat er wat meer gelijkheid is?

Sunny Pawar (de jonge Saroo) verdient overigens een prijs voor schattigste jongetje van het jaar. De manier waarop hij praat en acteert waren zeer aandoenlijk, waardoor je als kijker vanaf het begin feeling krijgt met Saroo. Sommige personages vonden we overbodig, maar dat doet niets af aan de verder goed onderhoudende film. Zakdoekjes mee!

Regisseur: Garth Davis
Cast: Dev Patel | Rooney Mara | Nicole Kidman | Sunny Pawar 
Speelduur: 120 minuten

Share

3 gedachtes over “Lion

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.