L’Incredibile Storia dell’Isola delle Rose

recensie L'Incredibile Storia dell'Isola delle Rose

De komische dramafilm L’Incredibile Storia dell’Isola delle Rose gaat over Giorgio, die het liefste volgens zijn eigen regels leeft. Hij bouwt dan ook zijn eigen eiland met eigen regels en wetten. Wat wij van L’Incredibile Storia dell’Isola delle Rose vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Giorgo Rosa is niet echt van de regels. Hij leeft dan ook het liefste volgens zijn eigen regels. Maar ja, dan gelden er nog steeds de regels en wetten van Italië. Hij heeft daar wel een idee op, want net buiten de Italiaanse territoriale wateren bouwt hij zijn eigen eiland, Rose Island. Hier gelden zijn regels. Heel de wereld lijkt vervolgens geïnteresseerd in een staatsburgerschap. Iets waar de Italiaanse regering dan weer een stokje voor wil steken.

Ons eindoordeel?

De trailer van L’Incredibile Storia dell’Isola delle Rose is kleurrijk en nodigt uit om de film te kijken. Helemaal als je weet dat dit verhaal dus op de waarheid gebaseerd is. Vraag is alleen of de trailer niet al heel de film weggeeft en te hoge verwachtingen schept.

Ja, dus. Kijk de trailer en je hebt bijna de gehele film gezien. Beschouw dit dan ook als een waarschuwing. Daarnaast vinden we de film te popiejopie voor iets wat daadwerkelijk gebeurd is. We hadden op meer drama gehoopt en niet het weglachen en het niet serieuze wat we nu zien. De waarheid lijkt verdraaid, wat natuurlijk kan en je goed recht is als filmmaker. Giorgo wordt ook een beetje als een gek weggezet, daar waar hij misschien wat meer credits verdient. De man was niet bepaald dom.

Hebben we gelachen? Ja zeker hoor, want meer dan soms was de film best grappig. Het kleurrijke uit de trailer is doorgezet, maar voegt niet echt iets toe aan het verhaal. Afsluitend punt van kritiek is het einde van de film, dat was te abrupt. Dat had een verdere uitwerking verdiend. Wel leuk dat je ook de echte beelden van destijds te zien krijgt.

L’Incredibile Storia dell’Isola delle Rose is een kleurrijke film die de waarheid lijkt te verdraaien. Dat had voor ons niet gehoeven. Kijk de trailer en je hebt bijna de hele film gezien. Dus kijk vooral de trailer niet als je toch nog wat wil lachen bij deze verder vermakelijke maar ook te popiejopie film.

Regie: Sydney Sibilia
Cast: Elio Germano | Matilda De Angelis | Leonardo Lidi | François Cluzet
Speelduur: 118 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.