L’Immortale

recensie L'Immortale

De misdaadfilm L’Immortale gaat over ‘de onsterfelijke’ Ciro. Als hij dan toch de dood in ogen lijkt te kijken, komen de herinneringen uit zijn jeugd naar boven. Wat wij van L’Immortale vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Ciro di Marzio staat ook wel bekend als L’Immortale; de onsterfelijke. Als hij dan toch de dood in de ogen kijkt, komen de herinneringen uit zijn jeugd naar boven. In Napels is waar het te doen was en waar hij voor de eerste keer in aanraking kwam met de Camorra en wapens. Nou, we weten hoe het vervolgens is afgelopen…

Ons eindoordeel?

L’Immortale is een prequel van de serie Gommora, een bikkelharde en vooral in Italië succesvolle misdaadserie – er is in 2008 ook een film gemaakt. Niet heel raar dus dat heel Italië in 2019 uitvloog om deze film ook te zien. Een bioscooprelease kreeg deze nieuwe film – die zich dus grotendeels afspeelt voor de tijd van Gomorra – in Nederland niet, maar op VOD wel. Hadden wij hem willen missen?

Nou, L’Immortale is een film die op zichzelf staat, maar waarbij voorkennis zeker fijn is. Wij hadden die niet, want de serie Gomorra ging aan ons voorbij. Als je personages beter kent, dan kun je misschien beter begrijpen waarom welke keuzes zijn gemaakt. Het dubbelspel in het spel houdt het interessant en spannend. De vraag is constant wie dat spel speelt, want de kijker voor de gek houden kunnen ze wel.

De flashbacks naar de jeugd vonden wij dan weer te gemaakt. Daarnaast was het acteerwerk van de jonge Ciro ook niet helemaal ons ding. Desalniettemin zal het bijzondere einde ons bijblijven. Daar komt de film samen, maar blijf je wel met vragen zitten. Erg? Nee hoor, dat zorgt ervoor dat jezelf verder kunt fantaseren. Of zal er toch nog een vervolg komen?

Voorkennis over de serie Gomorra is erg fijn als je L’Immortale gaat kijken. Heb je die niet, dan kun je jezelf minder goed inleven. Desalniettemin een interessante en spannende film.

Regie: Marco D’Amore
Cast: Marco D’Amore | Giuseppe Aiello | Salvatore D’Onofrio
Speelduur: 116 minuten

Share

Wil je reageren?