Light as Feathers

recensie Light as FeathersDe dramafilm Light as Feathers gaat over de 15-jarige Eryk. Hij woont bij zijn moeder, oma en overgrootoma in een nietszeggend plattelandsdorpje. Hij vindt zijn buurmeisje wel interessant, maar andersom lijkt dit niet het geval. Wat wij van Light as Feathers vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Eryk is vijftien en woont bij zijn moeder, oma en overgrootoma. Zijn vader is al lang niet meer in beeld en zijn moeder is er alleen voor hem als ze wat van hem nodig heeft. Daarnaast is ze ook best manipulatief. Dat gedrag neemt Eryk over in zijn directe omgeving. Zowel bij zijn vrienden als bij zijn dertienjarige buurmeisje Klaudia, die hij wel interessant vindt. Maar vindt zij hem ook interessant?

Ons eindoordeel?

Poeh he, Light as Feathers is geen gemakkelijke film. En ook geen luchtige film. En vrolijk is hij ook al niet te noemen. Toch is hij best wel goed. Dat beseffen we vooral achteraf. Want laat je de film bezinken en je denkt er verder over na, dan groeit de film.

De film is zo rauw als een ongebakken biefstuk. Op het begin heb je zelfs het idee dat je naar een documentaire kijkt. Korrelig beeld en het lijkt haast wel of de regisseuse haar castleden hun echte leven laat spelen. Gezien de namen van de personages en hun echte namen, is die kans ook nog best wel aanwezig. Knap als het verschil zo moeilijk zichtbaar is. De film balanceert ook op het randje van wat acceptabel gedrag is en wat niet. Dat ervaart Eryk thuis, maar past hij zelf ook buitenshuis toe. Dat balanceren zorgt voor een bijzondere spanning.

Light as Feathers is een echte filmhuisfilm, waarvan er misschien wel te weinig te zien zijn. Jammer, want ook deze is zeker de moeite waard! De film is ook geselecteerd voor Toronto International Film Festival (TIFF), wat natuurlijk ook wel iets zegt.

Regie: Rosanne Pel
Cast: Erik Walny | Ewa Makula | Klaudia Przybylska
Speelduur: 86 minuten

Share

2 gedachtes over “Light as Feathers

    1. Ik vond, hoe langer ik erover nadacht hem steeds intigerender worden. De film geeft natuurlijk wel iets weg, maar niet alles. Wat heeft er in het verleden bijvoorbeeld allemaal plaatsgevonden, waardoor hij zich zo gedraagt. Hoe meer ik daar over nadacht, hoe beter ik de film vond worden.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.