Life Itself

recensie Life ItselfDe romantische dramafilm Life Itself gaat over het leven en de liefde. Verschillende personen, verschillende verhalen, verschillende locaties en verschillende decennia, maar toch verbonden door gebeurtenissen. Wat wij van Life Itself vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Will en Abby kennen elkaar al sinds hun studententijd. Ze zijn gelukkig getrouwd en zijn in afwachting van hun eerste kindje. Maar dan gebeurt er iets waardoor hun op zijn kop komt te staan. Mr. Saccione heeft te maken met hun gebeurtenis. Op zich niets raars, maar hij leeft in Spanje, ver weg van Will en Abby. Toch hebben ze een connectie met elkaar.

Ons eindoordeel?

Tering, aan de sterrencast van Life Itself kan het bijna niet liggen zou je denken. Oscar Isaac, Olivia Wilde, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, Annette Bening, Mandy Patinkin en Olivia Cooke spelen allemaal mee. Maar dat betekent uiteraard niet dat de film ook goed is.

In dit geval vonden wij dat ook niet. De film springt alle kanten op en gaat van hot naar her. Daardoor kun je als kijker amper op adem komen voordat het volgende personage aan bod komt. Dat neemt niet weg dat je af en toe moet snikken, want dat is haast onvermijdelijk.

De film speelt met tijd en speelt met je hoofd, net als het verhaal ook al vertelt. En ook die vertellers zijn zo ontzettend belangrijk, want daar gaat eigenlijk heel de film over. Maar nogmaals, als je van hot naar her gaat en zoveel informatie meekrijgt, weet je het als kijker op een gegeven moment niet helemaal meer.

En dat einde van Life Itself. Dat is zo mierzoet. Jammer, want het komt wel een beetje goedkoop over en doet echt afbreuk aan een toch al gewone film.

Regie: Dan Fogelman
Cast: Oscar Isaac | Olivia Wilde | Samuel L. Jackson |Antonio Banderas
Speelduur: 118 minuten

Share

Een gedachte over “Life Itself

  1. Dat einde was echt verschrikkelijk. In m’n hoofd schreeuwde ik al, laat dit alsjeblieft niet gebeuren en toen ging de film toch die kant op….tsja…jammer.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.