Life, Animated

recensie Life, Animated

De grotendeels documentaire en deels animatiefilm Life, Animated gaat over de autistische Owen. Na zijn derde levensjaar praat hij nauwelijks, totdat zijn ouders erachter kwamen dat Disneyfilms uitkomst bieden. Nu, vele jaren later, zien we Owen terwijl hem nog vele nieuwe uitdagingen te wachten staan. Wat wij van het aangrijpende Life, Animated vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

De autistische Owen praat vanaf zijn derde nauwelijks. Totdat zijn ouders erachter komen dat Disneyfilms uitkomst bieden. Door zinnen te gebruiken uit die films kunnen ze communiceren met Owen. Als Owen ouder wordt werkt deze strategie nog steeds. Nu, vele jaren later, zien we Owen terwijl hem nog vele andere uitdagingen te wachten staan.

Ons eindoordeel?

Life, Animated neemt je bij de hand en laat niet meer los. Hoe mooi je het leven van een autistisch iemand in beeld kunt brengen, blijkt wel uit deze documentaire. De documentaire put uit beelden van vroeger, gecombineerd met fraaie animaties en verhalen van de familie en Owen zelf. Owen hoeft ook geen held te zijn, maar is liever een side-kick, net als al zijn favoriete Disneyfiguren. Helden zijn er al genoeg. Owen geeft de kijker een glimlach, misschien wel een traan, een beetje kippenvel, maar vooral veel hoop. Als je zo een doorzettingsvermogen hebt, mag je best wel trotst op jezelf zijn. Niet alleen Owen, maar iedereen in zijn omgeving. Aanrader!

Regisseur: Roger Ross Williams
Cast: Owen Suskind | Ron Suskind | Jonathan Freeman
Speelduur: 89 minuten

Share

3 gedachtes over “Life, Animated

  1. Erg mooie documentaire die inderdaad door flink wat emoties gaat. Interessant om te zien hoe zijn belevingswereld en de echte wereld elkaar ontmoeten en hoe hij soms de problemen die daaruit ontstaan op moet zien te lossen.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.