Les Fantômes d’Ismaël

recensie Les fantômes d'Ismaël

De Franse dramafilm Les Fantômes d’Ismaël gaat over de regisseur Ismaël. Zijn vrouw is 20 jaar geleden verdwenen en als hij eindelijk een nieuwe liefde heeft gevonden, duikt ze ineens weer op. Wat wij van Les Fantômes d’Ismaël vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Ismaël zijn vrouw Carlotta is 20 jaar geleden verdwenen. Als hij eindelijk een nieuwe vriendin heeft, Sylvia, verschijnt zijn vrouw weer. Zijn relatie met Sylvia komt onder druk te staan. Het resultaat is dat Ismaël zich in zijn eigen wereld terugtrekt.

Ons eindoordeel?

Wat hebben we gezien? Totaal onduidelijk voor ons en misschien heel artistiek bedoeld, maar voor ons slaat Les Fantômes d’Ismaël volledig de plank mis. En dan kun je nog zo een goede actrices als Charlotte Gainsbourg en Marion Cotillard in de gelederen hebben, maar daar red je het niet mee. Het verhaal was lastig te volgen, ging vaak van hot naar her en ook klopten er veel dingen niet in de film. Zo volgden scènes elkaar op waarin de personages ineens anders gekleed waren of in een andere positie zaten dan het moment daarvoor, en dat terwijl de conversatie verderging. We hadden een beetje het idee dat we naar een mengelmoesje van Pablo Larraín en Terrence Malick zaten te kijken. Een slecht dromerig mengelmoesje. Voor ons was Les Fantômes d’Ismaël geen succes.

Regisseur: Arnaud Desplechin
Cast: Mathieu Amalric | Charlotte Gainsbourg | Marion Cotillard | Louis Garrel
Speelduur: 110 minuten

Share

Een gedachte over “Les Fantômes d’Ismaël

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.