Les Amours Imaginaires

recensie Les Amours Imaginaires

De dramafilm Les Amours Imaginaires schetst een driehoeksverhouding tussen Francis, Marie en Nicolas. Zowel Francis als Marie vallen voor Nicolas, die op zijn buurt gemengde signalen afgeeft. Wat wij van Les Amours Imaginaires vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Francis en Marie hebben een probleem. Beide zijn ze namelijk verliefd op Nicolas. Alle drie zijn vrienden, maar zowel Francis als Marie beginnen obsessief gedrag voor  Nicolas te tonen. Misschien ligt dat ook wel een beetje aan Nicolas zelf, want die geeft beide het idee dat er iets te halen valt.

Ons eindoordeel?

Eigenlijk staat ons eindoordeel al vast voordat we een film van Xavier Dolan zien. Die zijn namelijk altijd goed. Zo ook bij Les Amours Imaginaires. Wat verliefdheid al niet met een mens kan doen. Het kan mooi zijn, maar het tegenovergestelde kan ook. Het kan ontzettend veel pijn, onzekerheid en onduidelijkheid opleveren. De constante strijd tussen Francis en Marie kon ook niet perfecter verfilmd. Op de huid ook en de focus op de hoofdrolspelers. Uiteraard weer met een heerlijke soundtrack. Daarnaast mag je ook zelf delen van het verhaal invullen. Les Amours Imaginaires is weer zo een vertrouwde, dramatische en rauwe film van Dolan. We Like!

Regie: Xavier Dolan
Cast: Xavier Dolan | Monia Chokri | Niels Schneider | Anne Dorval
Speelduur: 101 minuten

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.